banner174

banner165

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

KORUYUCU AİLE GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN

 

29 Haziran 2024
KORUYUCU AİLE GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN

Seydişehir Sosyal Hizmet Merkezi Müdürü Uzm. Sosyal Çalışmacı Muhammet KİREMİTCİ 30 Haziran Koruyucu Aile Günü ile ilgili açıklamalarda bulundu. “Cumhurbaşkanlığı genelgesi ile 30 Haziran tarihi "Koruyucu Aile Günü" olarak kabul edilmiştir.” Peki koruyucu ailelik nedir? Bilmeyenler için Koruyucu aile; çeşitli nedenlerle biyolojik ailesi yanında bakımları bir süre için sağlanamayan çocuklarımızın kendi aile ortamlarında eğitim, bakım ve yetiştirilme sorumluluğunu kısa veya uzun süreli olarak, ücretli veya gönüllü statüde devlet denetiminde paylaşan, hissettikleri toplumsal sorumluluğu gösterebilen uygun aile ya da kişilerdir.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sunulan koruyucu aile hizmetinde amaç; korunma ve bakım altında bulunan çocuğun, karmaşık ve sorunlu olan dönemini örselenmeden geçirmesini ve normal hayatını devam ettirmesini sağlamaktır. Koruyucu aile, kurumla işbirliği içinde; çocuğa, biyolojik ailesi, okulu ve çevresiyle ilişkilerini devam ettirmelerini sağlayarak yardımcı olur. Koruyucu aileler koruyucu aile statüsünü kazanmadan önce kademli eğitimlerden geçerler.

Peki kimler koruyucu aile olabilir? Evli ya da bekar, T.C. vatandaşı olan, sürekli Türkiye’de ikamet eden 25-65 yaşları arasında, en az ilkokul mezunu, düzenli bir gelire sahip, çocuğun biyolojik anne-babası ya da vasisi olmayan bireyler / aileler Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğümüzde yüz yüze veya e – devlet sistemi üzerinden koruyucu aile olmak için başvuru yapabilirler.

Seydişehir’imiz için koruyucu ailelik daha da anlamlı. Konya’nın Selçuklu ilçesinden sonra en fazla koruyucu aile olan ilçe Seydişehir’dir. Çoğu ilden fazla koruyucu aile sayısına sahiptir. Haziran 2024 itibariyle 50 çocuğa 40 koruyucu ailemiz destek olmaktadır. Koruyucu aile müessesinin şehrimizde tarihsel açıdan karşılığı bulunmaktadır. Seydişehir’imizin önde gelen alimlerinden Mahmut Esat Efendinin de iki kız çocuğuna koruyucu ailelik yaptığı bilinmektedir.

Son söz olarak bu özel gün vesilesi ile İlçemizde ve ülkemizin dört bir yanında çocuklarımıza kapılarını ve gönüllerini açan çocuklarımızın sağlıklı bir şekilde hayata katılmaları için emek sarf eden koruyucu ailelerimizin 30 Haziran Koruyucu Aile Günü’nü kutluyor, tüm çocuklarımızın huzur ve güven dolu ortamlarda yaşam sürmelerini temenni ediyorum.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.