banner174

banner165

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Emeklilere refah payı verilmeyecek zam oranı ne kadar olacak?

Milyonlarca emekli, temmuz 2024’te yapılacak zam oranını heyecanlı gözlerler bekliyor. Zam oranı, enflasyon rakamlarına ve refah payı olup olmayacağına bağlı. 

29 Haziran 2024
Emeklilere refah payı verilmeyecek zam oranı ne kadar olacak?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, emeklilere refah payı verilmeyeceğini ve ayrıca asgari ücrete de zam yapılmayacağını açıkladı. Bu açıklamayla birlikte temmuz ayında emeklilere yapılacak zam oranı büyük ölçüde netleşti.
5 aylık enflasyon verilerine göre emekliler güncel olarak ne kadarlık bir zammı garantilediler? Haziran ayı enflasyonunun da açıklanması ile zam oranlarının yüzde kaç seviyesinde olacağı öngörülüyor? İşte tüm hesaplamalar.

 

EMEKLİLER TEMMUZ ZAMMINI BEKLİYOR


Emekliler temmuz ayında maaşlarına yapılacak zam oranını heyecanla bekliyor. Milyonlarca emekli için enflasyon oranları büyük bir önem taşıyor. 5 aylık enflasyon verilerine göre yüzde 22,72'lik zam garanti edilmiş durumda. Kesin zam oranı ise haziran ayı enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte netlik kazanacak.

Emekliler, 5 aylık enflasyona göre şimdiden yüzde 22,72'lik zam oranını garantilemiş durumda. Bu oran, ocak ve şubat aylarında yapılan zammın üzerine eklenen artışı ifade ediyor. Zam oranları haziran ayı enflasyon rakamlarının açıklanması ile netleşecek.

UMUTLAR SUYA DÜŞTÜ

Emekliler, maaşlarına enflasyon farkına ek olarak refah payının da eklenip eklenmeyeceğini merak ediyordu. Ancak Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yaptığı açıklamada, milyonlarca emeklinin umudunu suya düşürdü.
Bakan Işıkhan, emekliler için enflasyon farkının söz konusu olduğunu ifade etti ve refah payının gündemlerinde olmadığını söyleyerek ek zam yapılmayacağını belirtti.

YÜZDE 25-26 ZAM BEKLENTİSİ

Bu açıklamayla birlikte emeklilere yapılacak zam oranı büyük oranda belli oldu. 5 aylık enflasyon verilerine göre yüzde 22,72'lik zam garanti edilmiş durumda. Haziran ayı enflasyon verilerinin açıklanmasıyla birlikte, 6 aylık enflasyonun yüzde 25-26 civarında olması bekleniyor. Refah payı artışı yapılmaması durumunda emeklilere 6 aylık enflasyon oranında zam yapılacak.
Emekliler, haziran enflasyonunun açıklanmasıyla birlikte kesin zam oranlarını öğrenecek. Ancak refah payının gündemde olmaması, birçok emeklinin beklentilerinin karşılanamayacağı anlamına geliyor. Bakan Işıkhan’ın açıklamaları, emekliler arasında hayal kırıklığı yarattı ve temmuz zammı beklentilerini büyük ölçüde azalttı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.