banner174

banner165

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Türkiye gri listeden çıktı ;Bakan Şimşek'in "Başardık" paylaşımı büyük ses getirdi

 

28 Haziran 2024
Türkiye gri listeden çıktı ;Bakan Şimşek'in "Başardık" paylaşımı büyük ses getirdi

Türkiye'de piyasalar Mali Eylem Görev Gücü (FATF) tarafından açıklanacak gri liste kararına kilitlenmişken Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek sosyal medya hesabından "Başardık" şeklinde bir paylaşımda bulundu. Bakan Şimşek'in bu paylaşımı "Türkiye gri listeden çıktı" şeklinde yorumlandı.
Türkiye'nin FATF'nin Gri Liste'deki durumunun ele alınacağı toplantıda bir sunum yapmak için Singapur'da bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşıma imza attı.

TÜRKİYE GRİ LİSTEDEN ÇIKTI MI?
X hesabından Türk bayrağı emojisine "Başardık" notunu düşen Bakan Şimşek'in bu paylaşımı Mali Eylem Görev Gücü kapsamında gri listede yer alan Türkiye'nin listeden çıkması şeklinde yorumlandı. Mali Eylem Görev Gücü (FATF) Başkanı Raja Kumar, bugün TSI 12.00'de Genel Kurul sonuçlarını açıklamak üzere basın toplantısı düzenleyecek.

Türkiye gri listeden çıktı mı? Bakan Şimşek'in 'Başardık' paylaşımı büyük ses getirdi

KRİPTO PARALARA İLİŞKİN DÜZENLEME YASALAŞTI
Türkiye'nin Gri Liste'den çıkmasının koşullarından biri olan Sermaye Piyasası Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi. Kabul edilen maddelere göre, kripto varlık, varlık hizmet sağlayıcısı, platform tanımlaması yapıldı. 26 Haziran'da başlayan altıncı FATF Genel Kurul toplantısı yarın sona erecek. FATF Başkanı, Genel Kurul sonuçlarını duyurmak üzere Singapur'daki Marina Bay Sands Konferans Merkezi'nde TSI 12.00'de bir basın toplantısı düzenleyecek.

YATIRIM FONLARININ ROTASI TÜRKİYE OLACAK
Uluslararası yatırım fonlarının büyük bir kısmı yasal düzenlemeler nedeniyle gri listedeki ülkelere yatırım yapamıyor. Türkiye'nin listeden çıkması ile birlikte bunların Türkiye'ye yatırım yapabilmesi bekleniyor.

TÜRKİYE LİSTEYE NASIL GİRDİ?
Dünya ekonomilerinin mali suçlarla mücadeleye uyumunu tespit eden FATF, kara para aklama ve terörizmin finansmanı ile mücadelede geride kaldığı için Türkiye'yi 2021 yılında gri liste tabir edilen listeye almıştı.

ŞUBAT AYINDA SİNYALİ VERMİŞLERDİ
FATF şubat ayında ülkenin eylem planı maddelerini başarıyla tamamladığına, bu kapsamdaki gelişmelerin yerinde teyidi için Türkiye'nin ziyaret edilmesine karar vermişti. FATF'nin Şubat 2024 Genel Kurulunda "FATF, kara paranın aklanmasının önlenmesi ve terörizmin finansmanı ile mücadele reformlarının uygulanmaya başlandığını ve sürdürüldüğünü, uygulamanın gelecekte de sürdürülebilmesi için gerekli siyasi kararlılığın devam ettiğini doğrulamak amacıyla yerinde bir değerlendirme yapılmasını talep etmektedir" ifadesi kullanılmıştı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.