banner174

banner165

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Vidalı kompresör - baskı balata

 

28 Haziran 2024
Vidalı kompresör - baskı balata

2024 yılındavidalı kompresör ve baskı balatalar 81 ilimizden yoğun olarak satın alınıyor. Her iki malzemeler de Avrupa Kalite Standartları üzerinden özel olarak imal ediliyor. Böylece firma ve aracınız için satın alacağınız vidalı kompresörler ve baskı balataları uzun seneler boyu güvenle kullanabilirsiniz. Kompresörlerin birçok farklı modelleri söz konusudur. Bu modeller arasında ise vidalı olan kompresörler daha çok tercih ediliyor. Vidalı kompresörler özel bir vida sistemine sahiptir. Böylece kullanımı ve söküm işlemleri kolayca gerçekleştiriliyor.

 

Vidalı Kompresör Nedir?

Vidalı olan kompresörler vidaların dişli biçimindeki özel profilleri sayesinde hava hacmini ciddi anlamda azaltır ve buna ek olarak da basınç yükselmesini sağlar. Söz konusu süreç içerisinde ise havanın sıkıştırılmasıyla birlikte meydana gelen ısı durumu, kompresörlerden uzaklaştırılarak bu sayede pratik bir biçimde soğutma işlemi gerçekleştirilir. Özet olarak söz konusu yeni nesil kompresörler yüksek basınçlı ve temiz sıkıştırılmış havanın meydana gelmesine destek sunabiliyor.

 

Baskı Balata Nedir?

Baskı balatalar ise daha çok manuel anlamda şanzıman sistemine sahip olan araç modellerinde kullanılan kritik bir parçadır. Baskı balatalar doğrudan debriyaj sisteminin önemli parçalarından biridir. Bu sistem motor sisteminden gelen gücün doğrudan iletilmesini sağlar. Ana işlevi ise debriyaj plakasını iterek ve serbest bırakarak gücün pratik bir şekilde transfer edilmesini sağlamasıdır.

 

Araçlarda Baskı Balata Bittiğinde Ne Olur?

Araç modellerinde baskı balatabitmesi iyi sonuçlara neden olmaz. Bu sistemin bitmesi doğrudan debriyajın kavrama noktasının yukarı yöne doğru kaymasına neden olur. Bu nedenle kavrama aralığı sıklaşır ve sertleşebilir. Baskı balatanın bitmesi durumunda araçta tekleme meydana gelir. Bu durum araç sürüş ve performans kalitesinin düşmesine neden olacaktır.

 

Vidalı Kompresör Ve Baskı Balata Satın Al

Aynı anda hem vidalı kompresörlerden hem de otomobil baskı balatalardan satın alabilirsiniz. Her iki malzemeler de farklı satış noktaları üzerinden satışa sunuluyor. Örneğin araç baskı balatasını oto yedek parçaları ve parçası satan firma sitesinden satın alabilirsiniz. Vidalı kompresörü ise ikinci elden kompresörlerlerin satıldığı satış noktalarından satın alabilirsiniz.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.