banner174

banner165

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Kalbi, beyni ve sindirim sistemini iyileştiren mucizevi besin açıklandı

Mutfaklarımızda en çok tükettiğimiz ürünler arasında yer alan zeytinyağının mucizevi faydalarını sizler için bir araya getirdik. İşte ayrıntılar… 

28 Haziran 2024
Kalbi, beyni ve sindirim sistemini iyileştiren mucizevi besin açıklandı

Akdeniz mutfağının demirbaşları arasında yer alan zeytinyağı, uzmanların açıklamalarına da sık sık konu olmaktadır. Zeytinyağı tüketiminin insan sağlığını çok çeşitli açılardan desteklediğini her fırsatta vurgulayan uzmanlar, bu yağın mümkün olduğunca beslenme düzenlerine dahil edilmesi gerektiğini belirtti.

Sağlıklı yağların başında gelen zeytinyağının kalp başta olmak üzere pek çok organ üzerinde olumlu etkilere sahip olduğu bilinmektedir. Peki, zeytinyağını bu denli özel kılan ne? İşte zeytinyağının eşsiz faydalarına dair ayrıntılar…

Kalbi, beyni ve sindirim sistemini iyileştiren mucizevi besin açıklandı

 

KALP VE DAMAR SAĞLIĞINI DESTEKLİYOR

Zeytinyağı içerik bakımından vitamin ve mineraller ile doludur. Bu, zeytinyağının insan sağlığı açısından son derece yararlı bir yağ olduğunun anlaşılması için yeterlidir.

Zeytinyağı tüketiminin küçük- büyük fark etmeksizin herkes tarafından bir alışkanlık haline getirilmesi gerektiğini savunan uzmanlar, bu yağın özellikle kalp ve damar sağlığı üzerinden etkili olduğunu vurguladı.

Tekli doymamış yağ asitleri bakından zengin olan zeytinyağı, kolesterolün düşürülmesine yardımcı olur. Yanı sıra kan basıncını düzene sokan bu yağ, kan pıhtılaşma sorunlarının da önüne geçer. Düzenli olarak tüketilen zeytinyağı sayesinde kalp ve damar hastalıklarına yakalanma olasılığı düşer.

 

Kalbi, beyni ve sindirim sistemini iyileştiren mucizevi besin açıklandı

BEYİN FONKSİYONLARINI KORUYOR

Kalp ve damar sağlığının yanı sıra beyin sağlığı açısından da önemli bir yere sahip olan zeytinyağı, beyin fonksiyonlarının korunmasına yardımcı olur. Ayrıca yaşa bağlı olarak gelişen bilişsel gerilemeye karşı da etkili olan bu yağ, beyin hücrelerini oksidatif hasarlardan koruyan antioksidanlar içermektedir.

 

Kalbi, beyni ve sindirim sistemini iyileştiren mucizevi besin açıklandı

SİNDİRİM SİSTEMİNİ DÜZENLİYOR

Zeytinyağın öne çıkan bir diğer faydasının da sindirim sistemi üzerinde olduğu biliniyor. Uzmanlara göre düzenli olarak zeytinyağı tüketmek sindirim sisteminin daha sağlıklı çalışmasına imkan tanıyor.

Zeytinyağı tüketimi sayesinde kabızlık probleminin önüne geçilebiliyor. Yanı sıra safra kesesinde taş oluşumunu da engelleyen bu yağ, ülser tedavisini de büyük ölçüde destekliyor.

Zeytinyağının cilt sağlığı üzerinde de etkili olduğu biliniyor. Cildi sivilcelere karşı koruyan bu yağ, ayrıca cildi ihtiyaç duyduğu neme kavuşturuyor.

MİLLİ GAZETE

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.