banner174

banner165

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Bedelli askerlik yapacaklar dikkat! Yeni fiyat belli oldu

Bedelli askerlik yapacaklar için üzen haber geldi. Bedelli askerlik ücretlerinde beklenen yeni fiyat aralığı belli oldu. Temmuz ayında açıklanacak olan yeni fiyat cep yakacak 

25 Haziran 2024
Bedelli askerlik yapacaklar dikkat! Yeni fiyat belli oldu

Türkiye genelinde bedelli askerlik yapmak isteyen milyonlarca vatandaş bedelli askerlik ücretlerini araştırıyor. MSN yapılan açıklama sonrası gözler Temmuz ayında yapılacak zam oranına dikildi. Peki Temmuz ayında bedelli askerlik ne kadar olacak? İşte detaylar... 

Temmuz ayında bedelli askerlik ücretlerine yapılacak zam ile ilgili detaylar belli olmaya başladı. 3 Temmuz'da TÜİK tarafından açıklanacak olan Haziran enflasyon oranından sonra bedelli askerlik ücretlerine zam yapılacak. 

BEDELLİ ASKERLİK ÜCRETLERİ NE KADAR OLACAK? 

Geçtiğimiz yılın ilk başlangıcında 104.084,16 TL olan bedelli askerlik ücreti, temmuz ayında 122.351,04 TL'ye yükseltilmişti. 2024 Ocak ocak ayında yapılan enflasyon zammı ile birlikte yılın ilk yarısında bedelli askerlik ücret 182.609,04 TL olarak açıklandı. Buna göre, Temmuz-Aralık dönemi için bedelli askerlik ücreti, 3 Temmuz'da açıklanacak olan enflasyon rakamlarına göre zamlanacak. 

Türkiye genelinde emekli ve memur maaşları gibi bedelli askerlik ücretleri 6 aylık enflasyon rakamına göre belirlenecek. Uzmanlar tarafından iddia edilen bedelli askerlik ücretinin 219 bin liraya çıkarılması bekleniyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.