banner176

banner174

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Karapınar Ticaret Borsasında İlk mahsul arpa 10 bin 100 TL’den alıcı buldu

Konya Ovası’nda hasat sevinci yaşanıyor. Karapınar Ticaret Borsası, 2024 yılı hububat hasat sezonunun açılışını törenle gerçekleştirdi. İlk mahsul arpa 10 bin 100 TL’den alıcı buldu. Hem alıcı hem de satıcı çeyrek altınla ödüllendirildi. 

24 Haziran 2024
Karapınar Ticaret Borsasında  İlk mahsul arpa 10 bin 100 TL’den alıcı buldu


Karapınar Ticaret Borsası'nda düzenlenen törenle 2024 yılı hububat hasat sezonu coşkuyla açıldı. 
Törene; Karapınar Kaymakamı Şenol Öztürk, Belediye Başkanı İbrahim Önal, Ziraat Odası Başkan Vekili Asım Yeşilyurt, AK Parti İlçe Başkanı Yusuf Zengin, İlçe Müftüsü Dr. Sırrı Fuat Ateş, Karapınar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ulusoy ve üyeleri, hububat alım satımı yapan tüccarlar ve hububat üreticileri katıldı.
Törenin açılış konuşmasını Karapınar Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ulusoy yaptı. 
Ulusoy, konuşmasında hasat sezonunun tüm üreticiler, üyeler ve ülke için hayırlı, bereketli ve helalinden bol kazançlı geçmesini diledi. 
Ulusoy, çiftçilerden dane kayıplarının önüne geçmek için zamanında hasat yapmalarını ve bakımlı biçerdöverler kullanmalarını istedi. 
Ulusoy, bu hassasiyetin hem çiftçilerin hem de tarımsal ekonominin faydası olacağını vurguladı.

Karapınar Belediye Başkanı İbrahim Önal ve Karapınar İlçe Kaymakamı Şenol Öztürk de birer selamlama konuşması yaptı. Önal ve Öztürk, 2024 yılı hububat sezonunun ülkeye, ilçeye, üreticilere ve hububat alım satımı yapan tüccarlara hayırlı, uğurlu ve bereketli olmasını diledi, katılımcılara teşekkür etti.

2024 yılı hububat hasat sezonunun ilk mahsul arpası, 10.100 TL/ton fiyatla Tahsin Görgülü tarafından satın alındı. Yılın ilk mahsul arpasını satan Hüseyin Aksöz ve Tahmin Görgülü, Karapınar Ticaret Borsası tarafından çeyrek altınla ödüllendirildi.
Tören, İlçe Müftüsü Dr. Sırrı Fuat Ateş'in duasıyla sona erdi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.