banner174

banner176

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Seydişehir'de Evinin önünde bulduğu ebabil yavrusunu sütle besliyor

Konya'nın Seydişehir İlçesinde yaklaşık 1 hafta önce kaldırımın üzerinde bir kuş gördü. Uçamadığını fark edince kuşu yanına aldı. Mehmet Yeşil, ebabil yavrusuna anne şefkatiyle bakıyor. 

24 Haziran 2024
Seydişehir'de Evinin önünde bulduğu ebabil yavrusunu sütle besliyor

Bayramın 1. günü    bulduğum Henüz yavru olan Ebabil yavrusunu, açlık ve susuzluktan bitkin düştüğünü   gördüm  evime getirip bakmaya karar veren Yeşil, kuşa gözü gibi bakıyor.

Yeşil, açlık ve susuzluktan bitkin düşen yavruya anne şefkatiyle baktığını söyledi ve "Yaralı olmadığını anlayınca kendim bakmaya verdim. Süt veriyorum, suyunu ve yemini veriyorum, bu şekilde beslemeye çalışıyorum" dedi.

Ebabil kuşunun mübarek bir hayvan olduğunu bildiğini anlatan Yeşil, şöyle konuştu:

"Yemen Valisi Ebrehe ordusuyla Mekke'ye Kabe'yi yıkmak için giderken ebabil kuşları buna engel olmuş. Bu yüzden ebabil kuşu bizim için çok mübarek bir kuş. Ben de bu yavru kuşu çok sevdim, onu sütle besliyorum. İnşallah sağlığına kavuşturup doğaya salmayı düşünüyorum."

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.