banner176

banner174

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

EYT’de yeni düzenleme kapıda: Bağ-Kur’lu esnaf ve ev hanımları için müjdeli haber

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin ardından, Bağ-Kur’lu küçük esnaf da prim gün sayısının SSK’lı çalışanlarla eşitlenmesini bekliyor. Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş bu konuda sevindirici açıklamalar yaptı. 

24 Haziran 2024
EYT’de yeni düzenleme kapıda: Bağ-Kur’lu esnaf ve ev hanımları için müjdeli haber

EYT düzenlemesinin ardından Bağ-Kur'lu küçük esnaf da prim gün sayısının SSK'lı çalışanla eşitlenmesini bekliyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Bağ-Kur'luların prim gün sayısının 7200'e düşürülmesine yönelik çalışmaların sürdüğünü ifade etmişti.

BÜTÜN HAZIRLIKLAR TAMAMLANDI

Sosyal Güvenlik Uzmanı İsa Karakaş, Bakanı Vedat Işıkhan'ın açıklamaları üzerine TGRT’ye verdiği röportajda, ikinci bir EYT dalgasının gelebileceğini belirtti. Karakaş, "İkinci bir EYT dalgası geliyor. Yaklaşık 1 milyon 850 bin kişi 2023 yılında EYT’den emekli oldu. Bu sene ise SSK’lılardan 500 bin kişi EYT’den emekli olacak. Ayrıca Bağ-Kur prim eşitleme meselesi var. 9 bin prim günü fazla olduğu için 7200 güne düşürülmesi çalışmaları devam ediyor. Bütün hazırlıklar tamamlandı, kimlerin kapsamda olduğu belli. Taslağın Meclis’e getirilmesi kaldı" dedi.

"EV KADINLARINA SÖZ VERİLDİ"

Ev hanımlarının emekliliği konusunda da önemli açıklamalarda bulunan Karakaş, "Ev kadınlarına da söz verildi, maliyet hesabı yapıldı. Daha az primle ve çocuk sayısına göre erken emekli olabilecekler. 3600 gün prim ödeyene 10 bin TL verdik değil mi? 10 bin 80 gün prim ödeyene de 10 bin TL verdiğinizde eksik ödeme var. Aslında maaşı 30 bin TL olması gerekiyor. En düşük emekli maaşı 10 bin TL’ye çıkıyorsa, gün sayısı daha fazla olanların daha fazla maaş alması gerekiyor" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.