banner174

banner165

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

ATM'lerde günlük para çekme limitleri değişecek!

Hızlı ve kolay para çekme işlemlerinin yapılabildiği ATM cihazlarındaki para çekme limitleri değişecek. Kurban Bayramı öncesinde lazım olan nakit miktarını sağlamakta zorlanan vatandaşlar bankalara şikâyetlerini iletti. Bankalar harekete geçti ve limit değişikliğine gitme kararı aldı. İşte yeni para çekme limitleri… 

21 Haziran 2024
ATM'lerde günlük para çekme limitleri değişecek!

Kurban Bayramı öncesinde alışverişler çoğunlukla kredi kartları ile yapılsa da kurban pazarlarında nakit para ile satışlar yapıldı. Kurbanlık almak isteyen vatandaşların bankaların ATM cihazlarından ortalama 20-25 bin TL nakit çekme ihtiyacı oldu. Bankaların ATM para çekme limitleri bu rakamı karşılamaya yetersiz olunca şikâyetler arttı.

Kurban Bayramı'nın sona ermesiyle birlikte, birçok özel banka günlük para çekme limitlerini artırma kararı aldı. Ülkemizdeki yüksek enflasyon nedeniyle kurbanlıklar küçükbaşta 14 bin lira, büyükbaşta ise 17 bin lira seviyelerinden alınabildi. Nakit ödeme yaparak alınabilen kurbanlıklar için nakit çekme limiti büyük bir sıkıntıya neden oldu.

GÜNLÜK PARA ÇEKME LİMİTİ ARTACAK

Halk TV'nin haberine göre; birçok banka yaşanan bu sıkıntılardan dolayı günlük para çekme limitini artırma kararı aldı. Hali hazırda günlük ATM para çekme limiti 10 bin lira seviyelerinde bulunuyor. Kurbanlık fiyatları ise bu limitin üzerinde olunca vatandaşlar ödeme yapmakta zorlandı. Bankalar ise ATM'lerdeki nakit para talebini karşılamakta zorlanırken, en büyük banknotun 200 lira olması nedeniyle fiziki para talebine tam olarak cevap veremedi.

Bankalar, nakit talebini karşılamak için ATM'lerde bazı düzenlemeler yaptı. 10 ve 20 liralık para giriş ve çıkış slotlarını kapatan bankalar, bu bölümleri 200 liralık banknotlar için ayırma kararı aldı. Ancak, bu değişiklikler nakit sıkıntısını tamamen ortadan kaldıramadı.

Bayram sonrası birçok özel banka, günlük para çekme limitini 10 bin liradan 20 bin liraya çıkarmaya hazırlandığı belirtiliyor. Şu anda bu sınırı 7 bin 500 lira olarak belirleyen bankalar da yüzde 100'lük artışla günlük para çekme limitini 15 bin liraya yükseltecek.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.