banner176

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

banner174

Makyaj Rutinlerinin Vazgeçilmezi: Note Shop Fondötenleri

 

18 Haziran 2024
Makyaj Rutinlerinin Vazgeçilmezi: Note Shop Fondötenleri

 

İdeal makyaj rutini herkes için farklı gözükebilir. Çünkü her cildin ihtiyaçları birbirinden farklıdır. Fakat fondöten, neredeyse tüm makyaj rutinlerinde bulunması gereken bir üründür. Cilt makyajının çok önemli bir unsuru olan fondöten, diğer makyaj malzemelerinin hoş durabilmesi için gerekli zemini hazırlar. Kontür, aydınlatıcı veya far gibi ürünlerden önce fondöten uygulaması yapılır.

 

 

Note Shop Fondöten

Fakat doğru fondöteni seçebilmek için belirli püf noktalar hakkında fikir sahibi olmak gerekebilir. Peki olmasa olmaz bir makyaj malzemesi olan fondöten nedir? Fondöten sürmeden önce nelere dikkat edilmelidir? Doğru fondöten seçimi nasıl yapılır? Konuyla ilgili detaylı bilgi ve cilt tipinize uygun fondöten önerileri için okumaya devam edebilirsiniz.

Fondöten Nedir?

Fondöten bir cilt makyajı ürünüdür. Cilt rengiyle aynı olacak şekilde üretilen fondötenler tüm yüze uygulanabilir. Yüzdeki çeşitli kusurlar fondöten ürünleri sayesinde kapatılabilir. Böylece yüze daha genç ve canlı bir görünüm kazandırılmış olur. Sivilce, akne izleri, kızarıklıklar veya diğer renk eşitsizlikleri fondötenle gizlenebilir. Kapatıcılık ve renk eşitleme işlevine sahip bu ürünler makyajın oldukça önemli bir adımıdır.

Fondötenler birçok renk seçeneğine sahip olabilir. Beyaz, buğday, esmer veya siyah tenler başta olmak üzere birçok farklı renkte fondöten ürünü olduğu görülebilir. Makyaj yapmaya yeni yeni başlayacak kişilerin kozmetik çantalarında mutlaka bu ürünler de yer almalıdır. Note Shop, makyaj severlere geniş bir fondöten yelpazesi sunar. Birbirinden çeşitli fondöten ürünlerine Note online mağazasında kolayca ulaşılabilir.

Fondöten Nasıl Kullanılır?

Fondöten, yanlış kullanıldığında yapay, kirli ve çamurlu gibi bir görünüme sebep olabilir. Bu sebeple bu cilt makyajı ürününü doğru şekilde uygulamak oldukça önemlidir. Fondöten de dahil olmak üzere herhangi bir makyaj ürünü uygulamadan önce cildin derinlemesine temizlenmesi gerekir. Ayrıca fondöten sürmeden önce cilt iyice nemlendirilmeli ve güneş kremi kullanılmalıdır. Kusursuz bir görünüm elde etmeyi amaçlayan kişiler, fondötenden önce makyaj bazı uygulaması da yapabilir.

Fondöten, pek çok farklı şekilde uygulanabilir. Bir miktar ürün el üstüne sıkıldıktan sonra fondöten fırçası ile yüze yedirilebilir. Ya da temiz bir makyaj süngeri ıslatılıp fazla suyu sıkıldıktan sonra kullanılabilir. Bazı kişiler ise parmak ile uygulama yapmayı tercih eder. Bu yöntemde vücut ısısı ürünün cilde daha doğal bir şekilde oturmasını sağlar. Fakat parmak ile uygulama yapmadan önce eller iyice yıkanmalıdır.

Fondöten Seçimi Yaparken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Fondöten, cilt rengiyle aynı tonda olması gereken bir üründür. Fakat makyaj severlerin de bildiği üzere cilt rengine tam uyumlu bir fondöten rengi bulabilmek pek de kolay olmayabilir. Doğru fondöten seçimi cilt rengi ve cilt alt tonu kavramlarını anlamakla başlar. Örneğin bir fondöten ürünü her beyaz tenli kişide birebir aynı durmayabilir.

Bu durum tamamen cilt alt tonundan kaynaklıdır. Cilt alt tonunuzu en kolay şekilde öğrenmek için bileğinizdeki damarlara bakabilirsiniz. Mavi damarlar soğuk, yeşil damarlar sıcak, her iki rengi de barındıran damarlar ise nötr cilt alt tonu anlamına gelmektedir. Her ne kadar cilt rengi farklı mevsimlerde güneşin etkisiyle değişebilse de cilt alt tonu hiçbir zaman değişmez.

Cilt alt tonunuza uygun fondöten seçmediğinizde, ürün yüzünüzde oldukça yapay ve belirgin duracaktır. Fakat fondöten ürünleri ciltte olabildiğince doğal gözükmelidir. Sıcak alt tonlu bir kişi soğuk alt tonlu bir ürün tercih ederse çok soluk bir görünüm ortaya çıkabilir. Soğuk alt tonlu kişiler pembe bazlı; sıcak alt tonlu kişiler ise sarı bazlı fondötenler kullanmalıdır. Nötr alt tonlu kişiler her iki türü de tercih edebilir.

Fondöten ve Kapatıcı Arasındaki Farklar Nelerdir?

Kapatıcı ve fondöten birbirinden pek de farklı olmayan makyaj ürünleri gibi gözükebilir. Fakat bu iki ürün arasında oldukça önemli farklar bulunur. Söz konusu ürünleri birbirlerinin yerine kullanmaya çalışmak, istenilen sonuçları elde etmeyi zorlaştıracaktır.

Fondöten, kapatıcıya kıyasla daha ince yapılır bir üründür. Yüzün her yerine fondöten uygulaması yapılabilir. Kapatıcı ise fondötenden daha kalın yapılıdır ve yüzün her yerine uygulanamaz. Yalnızca kapatılması istenen kusurlu bölgelere kapatıcı uygulaması yapılabilir.

Fondöten Mi BB Krem Mi

BB krem ve fondöten ürünleri işlev bakımından birbirinden ayrılır. Her ne kadar iki ürünün de kapatıcılık sağlama özelliği olsa da BB kremlerin ekstra özellikleri de bulunur. BB kremler aynı anda makyaj bazı, nemlendirici ve kapatıcı görevi görür. Fondötenin yapısı BB kremlerden daha yoğundur. Hafif bir kapatıcılık arayan kişiler BB kremleri tercih edebilir. Cildi çok kuru olan kişiler de bir kat nemlendiricinin üstüne BB krem uygulayabilir.

Doğru Fondöten Rengi Seçimi Nasıl Yapılır?

Doğal ışık, fondöten rengi seçmek için oldukça gerekli bir unsurdur. Cildinde çok fazla renk eşitsizliği bulunan kişiler tester denemesini tam olarak çene çizgilerinde yapabilir. Mevsime bağlı ten rengi değişimlerinde farklı tonlardaki fondöten ürünlerine ihtiyaç duyulabilir. Note Shop, oldukça geniş ürün seçenekleri sayesinde doğru renk seçimi yapmayı kolaylaştırır. Farklı alternatiflerimizi inceleyerek cilt renginiz ve alt tonunuz için en doğru ürünleri tercih edebilirsiniz.

Fondöten Sivilce Yapar Mı?

Bazı ürünler bazı ciltlerde sivilcelenme etkisine sahip olabilir. Fakat bu durum cilt bakımının doğru şekilde yapılıp yapılmadığıyla ilişkili olabilir. Makyaj veya güneş kremi gibi ürünlerini yüzünden iyice arındırmadan uyuyan kişiler, sivilcelenme yaşayabilir. Her sabah ve gece yüz doğru ürünlerle yıkanmalı ve cildin ihtiyaçlarına uygun bakım ürünleri kullanılmalıdır.

Fondöten Türleri Nelerdir?

Fondöten ürünleri çeşitli türlere ayrılır. Bu türlerden en yaygın tercih edilen, krem fondötenlerdir. Pudralı fondöten, stick fondöten ve sıvı fondöten diğer türlerdir. Sıvı fondötenler kuru ciltler için uygun olmayabilir. Pudralı fondötenler ise yağlı ciltlerde güzel sonuçlar verebilir.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.