banner176

banner174

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Konya’da bir suç örgütü daha çökertildi

Konya’nın da aralarında bulunduğu 4 ilde düzenlenen Kuyu-5 operasyonlarında 5 ayrı organize suç örgütü çökertildi. Operasyonlarda 4 elebaşının da içerisinde bulunduğu organize suç örgütü üyesi 57 şüpheli yakalandı. 

12 Haziran 2024
Konya’da  bir  suç örgütü daha çökertildi

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabı üzerinden operasyonun ayrıntılarını paylaştı.

Emniyet Genel Müdürlüğü KOM Başkanlığı koordinesinde; İl Emniyet Müdürlükleri KOM Şube Müdürlüklerince Hatay, Ankara, Çankırı ve Konya’da organize suç örgütlerine yönelik Kuyu-5 operasyonları düzenlendi.

Konya’da Faris Çokkaynar’ın (cezaevinde), Ankara’da Alper Aksoy’un, Hatay Merkez'de Ömer Kartopu’un, Çankırı’da Recep Armağan’ın ve Hatay İskenderun’da Ali Ak’ın elebaşılığını yaptığı 5 ayrı organize suç örgütü çökertildi.

Operasyonlarda aralarında 4 elebaşının da bulunduğu 57 şüpheli yakalandı. Bu kişilerin silahlı saldırı düzenledikleri, darp, tehdit, yağmalama, adam kaçırma, cebir ve şiddet kullanarak alacak verecek işlerine karıştıkları, uyuşturucu ve silah ticareti yaptıkları tespit edildi.

Operasyonlarda 17'si 5'i kuru sıkı olmak üzere 22 adet tabanca ile 10 adet ruhsatsız tüfek, muhtelif miktarda uyuşturucu madde ile çok sayıda çek senet ve çok miktarda Türk Lirasına el konuldu.

“ŞEHİR EŞKİYALARINA NEFES ALDIRMAYACAĞIZ”

Bakan Ali Yerlikaya, "Şehir eşkiyalarına nefes aldırmayacağız. Milletimizin duası ve desteğiyle organize suç örgütlerine karşı şafak sökerken de gün batarken de operasyonlarımız kararlılıkla devam edecek" dedi.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.