banner176

banner174

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Kurban Nedir, Kurban Bağışı Kimlere Yapılır?

 

11 Haziran 2024
Kurban Nedir, Kurban Bağışı Kimlere Yapılır?

İslam dini yardımlaşma dinidir. İslam dininde ihtiyaç sahibi kişilere yardım eli uzatmak, komşumuz açken tok yatmamak oldukça önemlidir. İslam, Müslümanlara paylaşmayı emreder. Kurban bağışı dediğimiz şey, İslam’ın yardımlaşma dini olduğunun kanıtıdır. Müslümanlar, her yıl Kurban Bayramı’nda, belirli şartları karşılayan hayvanları Allah için kurban ederler. Bayram, Hicrî takvime göre Zilhicce ayının 10. gününden itibaren dört gün süreyle kutlanır. Kurban kesmek, buluğ çağına ermiş, dinen zengin kabul edilebilecek kadar varlığı olan, mukim yani bir yerde düzenli şekilde ikamet eden herkesin yerine getirmesi gereken bir dini vecibedir.Kesilen kurbanın etleri ise kesen kişilerin eti tüketmesi için değildir. Maddi imkansızlıklar nedeniyle kurban kesemeyenlerle paylaşımda bulunmak içindir. Kurban etleri; yoksul kimselere, temel ihtiyaçlarını karşılamakta zorluk çekenlere, yetimlere ve muhtaçlara dağıtılır.

Afrika’da Kurban Bayramı

AfDB verileri belirttiğine göre dünyada açlık çeken insanların 278 milyonu Afrika’da yaşamaktadır. Afrika’da açlık içler acısı bir hal almaya devam etmektedir. Bölgede yaşaman kuraklık ve sıcaklık hayatta kalmayı çok daha zor hale getirmektedir.

Bu bayram, kurban bağışlarınızı Afrika’ya yapmayı tercih edebilirsiniz.Mirasımız Kudüs Derneği sizden aldığı vekalet ile Afrika’da sizin adınıza kurban kesiyor ve videoyu size hemen ulaştırıyor. Sizin adınıza Afrika’da açlık çekenlere bağışta bulunuyor.Afrika vacip kurban bağışbedeli ve adak kurban bedeli fiyat bilgilerine ulaşmak için sitemizi ziyaret edebilirsiniz.

Kudüs ve Kurban Bağışı

Bu bayram kurban bağışlarınızı Kudüs’e yapabilirsiniz. Mirasımız Derneği Kudüs’e kurban bağışı yapmak isteyenlere de yardımcı oluyor. Müslümanlar için kutsal değere sahip Kudüs’e yardım etmek bu sayede mümkün.

Kudüs vacip kurban bedeli ve Kudüs adak kurban bedelini öğrenebilmek için Mirasımız Derneği resmî sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.