banner176

banner174

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

TAVI İşleminin Avantajları Nelerdir?

 

07 Haziran 2024
TAVI İşleminin Avantajları Nelerdir?

TAVI aort kapağının ameliyatsız olarak değiştirilmesini sağlayan yenilikçi bir tedavi yöntemidir. Geleneksel olarak aort kapağı değişimi, göğsün açılması ve kalp cerrahisi gerektiren bir işlemdi. Ancak TAVI yöntemi ile bu durum tamamen değişti. Artık ameliyatsız bir şekilde, minimal invaziv yöntemlerle aort kapağının değiştirilmesi mümkün hale gelmiştir. Bu yöntem, kalp sağlığında büyük bir devrim olarak kabul edilmektedir.

TAVI Yönteminin Kullanım Alanları

Başlangıçta Tavi, sadece ameliyat şansı olmayan hastalar için bir seçenek olarak kullanılıyordu. Ancak zamanla, ameliyat riski yüksek olan, hatta orta derecede risk taşıyan hastalar için de tercih edilen bir yöntem haline geldi. Hatta günümüzde, düşük riskli hastalar için bile TAVI bir tedavi seçeneği olarak kabul edilmektedir. Bu sayede daha geniş bir hasta kitlesi, açık kalp ameliyatı riskine maruz kalmadan, güvenli ve etkili bir şekilde tedavi edilebilmektedir.

TAVI İşlemi Nasıl Yapılır?

TAVI işlemi lokal anestezi ve hafif sedasyon ile gerçekleştirilmektedir. Bu da hastaların genel anestezi almasına gerek kalmadan, daha konforlu bir işlem geçirmelerini sağlamaktadır. İşlem sırasında kasık atardamarından girilerek, içine kapakçık yerleştirilmiş bir borucuk yardımı ile kalbin aort kapağına ulaşılır. Kalbe iletilen bu borucuk sayesinde, kapakçık doğru noktaya yerleştirilir ve büyük bir stent üzerine monte edilerek oraya sabitlenir. İşlemin doğruluğu ve kapağın doğru yerleştirildiği görüntüleme yöntemleriyle kontrol edildikten sonra işlem sonlandırılır. Bu süreçte kesinlikle herhangi bir cerrahi kesi yapılmamaktadır. Daha fazla bilgi için https://www.sukruakyuz.com/tavi-yontemi/ web sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.