banner176

banner174

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Kurban fiyatlarında son durum

Kurban bayramına sayılı günler kala satışlar yükseldi. Küçükbaş piyasasında böylelikle hareketlendi.. Kurban bayramı öncesi koç, koyun ve keçi fiyatlarındaki son durum belli oldu. İşte güncel fiyatlar... 

07 Haziran 2024
Kurban fiyatlarında  son durum

Kurban bayramına sayılı günler kala vatandaşlar küçükbaş kurbanlıkların fiyatlarını araştırıyor. Geçtiğimiz yıla göre yüzde 100 zamlanan kurbanlıkların satışında bu sene istenilen satış gerçekleşmedi. Küçükbaş piyasasında kurbanlıkların güncel fiyatları belli oldu.  Kurban Bayramı'na az bir  zaman kala kurbanlık fiyatlarındaki hareketlilik yaşanmaya başladı. 

Türkiye genelinde birçok bölgede kurban pazarlarındaki fiyatlarda kurbanlık kilogram başına değişen fiyat aralıkları ile satışa çıkıyor.  Küçükbaş üreticileri hayvanın yaşına, kilosuna, cinsine ve sağlık durumuna göre kurbanlıkları fiyatlandırıyor. 

.Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, 2024 yılı vekaletle kurban kesim bedelini yurt içinde 11 bin 750 lira, yurt dışında ise 4 bin 750 lira olarak belirlediklerini açıkladı.

KÜÇÜKBAŞ KURBAN FİAYLARINDAKİ SON DURUM BELLİ OLDU

Türkiye genelinde küçükbaş kurbanlıkların fiyatları belli oldu. Buna göre Koç, koyun, kuzu, keçi fiyatları 8 bin TL ile 25 bin TL arasında değişkenlik gösteriyor..

Kurban satışlarında hayvanın cinsi, yaşı ve kilosu büyük önem arz ederken fiyatlar geçen seneye göre iki katına çıktı. Ülke genelinde yaşanan enflasyon ve ekonomik sorunlar kurban üreticilerini büyük ölçekte etkiledi.

Kurbanlık Koç Fiyatları: 12.000 bin  ile 25.000 bin lira arasında satışa sunuluyor.

Kurbanlık Koyun Fiyatları: 8.000 bin ile 18.000 bin lira arasında satışa çıkıyor

Kurbanlık Keçi Fiyatları: 8.000 bin ile 12.000 bin lira arasında satışa çıkıyor 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.