banner176

banner174

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

“SUĞLA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLULİSESİ” GENÇ ZİYARETÇİLERİNİ AĞIRLIYOR.

 

06 Haziran 2024
“SUĞLA MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLULİSESİ” GENÇ ZİYARETÇİLERİNİ AĞIRLIYOR.

Gözden uzak olan gönülden de uzak olmamalı…  Bu güzel memleket mavi gezegenin tarım ve hayvancılık merkezi olmayı hakediyor. Halk arasında,    tarım ve hayvancılık okuyamayanında yapabileceği, basit, toplum için de pekte saygı ve değer görmeyen bir yerlerde duruyor sanki. Oysa insan teknolojisiz olabilir ama gıdasız yaşayamaz. Malesef Türkiyemiz genç ve işsiz nüfusunun çokluğu ile dikkat çekiyor. Bunu bilmek yetmiyor. Bunun için çözümler üretmeli, elimizden geleni değil daha fazlasını ortaya koymamız gerekiyor. 
Bu haftasonu gerçekleşen Lgs sınavının hemen ardından 8.sınıf öğrencilerimiz lise öğrenimleri için bir okul arayışı içine girdiler.

Taraşçı Şehit Okan Altıparmak Orta Okulu olarak sevgili öğrencilerimize Seydişehirimiz de tercih edebilecekleri okullara geziler düzenliyoruz.

Bugünkü  ziyaretimiz“ Suğla Mesleki Anadolu ve Teknik Lisesi”ne oldu.
 Gerçekten beklentilerimizin çok çok ötesinde bir okulla karşılaştık.
Makinaparkı, laboratuvar, hayvan bakım ve veterinerlik merkezi, uygulama sahası, modern  bir kütüphane ve spor salonu, 180 öğrenci kapasiteli odalarında duşa kabin imkanlı tabiri caizse dörtyıldızlı otel konforunda bir pansiyon, genç ve güleryüzlü idari ve eğitim kadrosuyla  “ Harika” bir okulu gezdik. Kuru kuru bir gezme değildi bu, hem okulumuzu tüm detayları ile tanıdık, hem de tarım ve hayvancılık hakkında müthiş bilgiler öğrendik. 
Ülkemizdeki en büyük eksikliklerden birinin teknik ve yetişmiş eleman yetersizliği olduğunu kabuletmeyen yoktur.  İşte bu kadar iyi imkan ve koşullara sahip Seydişehir Suğla Tarım Lisemiz ve tüm Tarım Liselerimizin  en büyük ihtiyacı yeteri kadar gündeme  getirilmemeleridir.

Kıymetli Kaymakamım, Belediye Başkanım,  İlçe Milli Eğitim Müdürüm,  Tüm Orta Okul idareci ve eğitimcileri biliyorumki hepiniz eğitimimiz ve geleceğimiz adına elinizden gelenin  en iyisini yapıyorsunuz.  Ama bu yeterli oluyor mu?
Olsaydı  biz yurtdışından tahıl ve kurbanlık ithal eder miydik?
Bir araya gelip daha farklı ve fazla çalışmalar yapmalıyız.
Tarım ve hayvancılık alanında kalite ve teknolojiyi biraraya getirmiş bu okullarımızı ön plana çıkaralım. Gençlerimizle bu okulumuza geziler düzenleyelim. Okul seçenekleri arasına neden Suğla Tarım Lisesini koymaları gerektiğinin bilincini verelim.
Orada çok samimi,  heybelerindeki tüm bilgi ve birikimi bizlerle paylaşan çok kıymetli idari ve eğitim kadromuz sizleri bekliyor. Leziz bir de öğle yemeği ikramları var.  
Bu yazı açık bir davettir, davete icabet gerektir.

Okula ulaşımımız konusunda ki destekleri için Seydişehir Belediyesi’ne çok teşekkür ediyoruz.
Biz memleketiz,
Memleket biz,
Senyoksan,bir eksiğiz…

Nilüfer Kaya Özpolat

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.