banner176

banner174

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Konya'da Toplu Ulaşıma Zam Geldi: Sivil Biniş Ücreti 13 Lira Oldu

Konya’da toplu ulaşım ücretlerine yapılan zamlarla sivil otobüs ve tramvay biniş ücreti 8,5 liradan 13 liraya, öğrenci biniş ücreti ise 4 TL'den 5 TL'ye yükseldi. Yeni tarifeler 24 Haziran’dan itibaren geçerli olacak. 

05 Haziran 2024
Konya'da Toplu Ulaşıma Zam Geldi: Sivil Biniş Ücreti 13 Lira Oldu

 Konya'da Minibüs ve Taksi Tarifeleri de Yenilenmişti

Kısa bir süre önce Konya'da minibüs ve taksi tarifelerinde değişikliğe gidilmiş ve yeni fiyatlar açıklanmıştı. Ancak toplu ulaşımda yapılan zam, vatandaşların tepkisine neden oldu.

Uzun Süredir Ucuz Toplu Ulaşım Sağlanıyordu

 Konya Büyükşehir Belediyesi, yıllardır Türkiye'nin en ucuz toplu ulaşım hizmetini sağlıyordu. Ancak son dönemde artan maliyetler ve akaryakıt fiyatlarındaki yükseliş, belediyeyi zarara uğrattı. Bu durum, yeni zam kararının alınmasında etkili oldu.

Yeni Otobüs Alımları ve Artan Maliyetler

Konya Büyükşehir Belediyesi, ulaşım hizmet kalitesini artırmak amacıyla son dönemlerde toplam 180 yeni otobüs aldı. Bu otobüslerin toplam maliyeti 1 milyar 311 milyon lirayı buldu. Ulaşımdaki bu yatırım, maliyetlerin artmasına sebep oldu.

1 Yıl Aradan Sonra İlk Zam

2023 yılının Temmuz ayına kadar  Konya'da tramvay ve otobüs öğrenci biniş ücreti 2,5 TL, sivil biniş ücreti ise 4,5 TL'idi. 3 Temmuz 2023'te yapılan zamla öğrenci ücreti 4 TL'ye, sivil ücreti ise 8,5 TL'ye yükseltilmişti. Son zamla birlikte öğrenci biniş ücreti 4 TL'den 5 TL'ye, sivil biniş ücreti ise 8,5 TL'den 13 TL'ye çıktı.


Öğrencilere En Ucuz Toplu Ulaşım Hizmeti  Konya'da

Yeni zam kararına rağmen, Konya hala Türkiye'de öğrencilere en ucuz toplu ulaşım hizmeti sunan belediye olma özelliğini koruyor. Öğrenci biniş ücreti yüzde 25 oranında zamlanarak 5 TL'ye yükseldi. Ancak öğrenci abonman ücretleri sabit tutuldu ve 220 lira olarak belirlendi.

Sivil Biniş Ücretinde Artık En Ucuz Şehir  Konya Değil

Sivil biniş ücretindeki yüzde 53 oranındaki artış, Konya'nın ucuzlukta birçok ilin gerisine düşmesine neden oldu. Şanlıurfa, Diyarbakır, Kahramanmaraş, Mardin, Malatya, Denizli, Balıkesir ve Tekirdağ gibi iller, Konya'nın önüne geçti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.