banner176

banner174

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

SEYDİŞEHİR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ SINAVLI ÖĞRENCİ KONTENJANINI ARTTIRDI.

 

03 Haziran 2024
SEYDİŞEHİR MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ SINAVLI ÖĞRENCİ KONTENJANINI ARTTIRDI.

Geçtiğimiz yıl itibariyle proje okulu olup, sınavla da öğrenci kaydetmeye başlayan okul, bu yıl daha az sayıda sınavsız öğrenci alacak. 

Sınavlı öğrenci kontenjanını bu yıl iki katına çıkaran Meslek Lisesi; nitelikli öğrencilere verdiği eğitimle sadece kaliteli teknisyenler değil, mühendis adayları da yetiştirmeye başladığı öğrenildi.

Okul Müdürü Zafer Ülkebaş; Eti Alüminyum A.Ş. ile yapılan protokol desteğiyle, son teknoloji ile donatılan atölye-laboratuvarlar, karşılıksız burs, istihdam desteği ve  ahlaki iklimle, okulumuz sadece ilçemizin değil bölgemizin de dikkatini çekmeye başladı. Geçtiğimiz yıl ilçemiz dışından da öğrenci kayıtlarımız oldu ve bu öğrencilerimizi okulumuzun kız ve erkek pansiyonlarına yerleştirdik. Proje okulu olduktan sonra sınavsız alanlarımıza da diploma notu yüksek olan öğrenciler tercihte bulunuyorlar. 

Öğrencilerimizden isteyenin, kültür dersleri mağduriyeti yaşamadan üniversitelere gidebildiği, diğerlerinin ise lise hayatında meslek öğrenerek, kendilerini gelecek endişesi yaşamadan güvende hissettiklerini ve mutlu olduklarını gözlemliyoruz, dedi. 

Bizlerde yerinde öğrendiğimiz bilgiler ve gözlemlerimiz doğrultusunda, “meslek lisesi, memleket meselesi” sözünün bu okulda olgunlaşmaya başladığını tespit etmiş olduk.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.