banner176

banner174

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

İsrail'den ateşkes kararı: Aracılara iletti

İsrail basını Tel Aviv'in, ABD Başkanı Joe Biden'ın açıkladığı Gazze Şeridi'nde ateşkes ve esir değişimi önerisinin ana hatlarının çoğunu kabul ettiğini yazdı. 

03 Haziran 2024
İsrail'den ateşkes kararı: Aracılara iletti



İsrail'in, Filistin ve Gazze Şeridi'ndeki saldırıları sürerken tüm dünyanın dört gözle beklediği esir takası ve ateşkes konusunda yeni bir gelişme yaşandı.

İSRAİL BİDEN'IN YENİ ATEŞKES ÖNERİSİNİ KABUL ETTİ
İsrail devlet televizyonu KAN'ın haberine göre, Tel Aviv, Biden'ın açıkladığı Gazze Şeridi'nde ateşkes ve esir değişimi önerisinin ana hatlarının çoğunu kabul etti.

Habere göre, söz konusu öneri, önce İsrailli siviller ve kadınlar, ardından askerlerin serbest bırakılmasını ve yaşayan esirlerin salıverilmesinden sonra ölenlerin teslim edilmesini içeriyor.

BİDEN'IN ATEŞKES ÖNERİSİ
Biden, 31 Mayıs'ta Beyaz Saray'daki konuşmasında, İsrail'in, 3 aşamadan oluşan yeni bir ateşkes önerisi sunduğunu belirtmiş, ilk aşamada 6 haftalık ateşkes sürecinde, İsrail'in Gazze'deki yerleşim yerlerinden çekilmeyi ve tarafların elindeki esirlerin bir bölümünün serbest bırakılmasını öngördüğünü söylemişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.