banner176

banner174

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Mayıs enflasyonu ne zaman açıklanacak? İşte enflasyon beklentisi

Tüm Türkiye Mayıs ayına ilişkin enflasyon rakamlarına kilitlenirken verilerin ne zaman açıklanacağı vatandaşlar tarafından merak ediliyor. Peki Mayıs ayı enflasyon rakamları ne zaman açıklanacak ve beklentiler ne yönde? İşte detaylar. 

02 Haziran 2024
Mayıs enflasyonu ne zaman açıklanacak? İşte enflasyon beklentisi

Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) açıklayacağı mayıs ayı enflasyon rakamları, işletme sahipleri ve kiracılar için önem taşıyor. Peki Mayıs ayı enflasyon oranları ne zaman duyurulacak?

MAYIS AYI ENFLASYONU NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Mayıs Ayı Enflasyon oranları 3 Haziran 2024, Pazartesi günü saat 10.00'da açıklanacak.

MAYIS AYI ENFLASYON BEKLENTİSİ

Enflasyon Beklenti Anketi'ne katılan ekonomistlerin mayıs ayı enflasyon beklentilerinin ortalaması yüzde 3,04 oldu. Ankete katılan ekonomistlerin mayıs ayı için enflasyon beklentileri en düşük yüzde 2,85, en yüksek yüzde 3,50 aralığında yer aldı.

Ekonomistlerin mayıs ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına göre, bir önceki ay yüzde 69,80 olan yıllık enflasyonun yüzde 74,89'a çıkacağı öngörülüyor.

Diğer yandan, ekonomistlerin 2024 sonu enflasyon beklentisi de nisanda 43,95 oldu.

Tüketici Fiyat Endeksi, ocakta yüzde 6,70, şubat ayında yüzde 4,53, mart ayında yüzde 3,16, nisan ayında 3,18 artış göstermişti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.