banner176

banner174

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

SİBER VE TELEFON DOLANDICILARI SEYDİŞEHİRE DADANDI BİR KİŞİ BİR MİLYON 140 TL DOLANDIRILDI.

SON GÜNLERDE SİBER VE TELEFON DOLANDICILARI SEYDİŞEHİRE DADANDI BİR KİŞİ MİLYON 140 TL DOLANDIRILDI. 

20 Mayıs 2024
SİBER   VE TELEFON   DOLANDICILARI SEYDİŞEHİRE   DADANDI   BİR  KİŞİ  BİR MİLYON 140 TL  DOLANDIRILDI.

Seydişehir Merkezde   yaşayan isminin açıklanmasını istemeyen   bir   vatandaş  kendisini telefonla arayan bir kişi, kendisini devlet   görevlisi olarak tanıtıp kimlik bilgilerinin terör örgütlerinin eline geçtiğini, aklanması için de verilen banka hesabına para yatırması gerektiğini söyledi. Banka hesabında bulunan bİR MİLYON 140 bin lira parasını verilen hesaba yatıran vatandaş dolandırıldığını anlayınca durumu emniyete bildirdi.

 İsminin açıklanmasını istemeyen vatandaş Telefonum sürekli açıktı. Hiç kapatmamam gerektiğini, yedek batarya almamı, şarjı biterse tekrar takmamı istediler diye konuştu.

 Son bir hafta içinde Seydişehirden çok sayıda kişinin telefonla aynı yöntemle para göndermeleri konusunda arandığı öğrenildi. Bu  gün  aynı   yöntemle  sekiz yüz  elli  bin  TL dolandırılmaya çalışan    bir   vatandaşı  banka  görevlileri  hesabı  bloke  ederek   önledikleri  öğrenildi.  

 Yetkilerden açıklamada, dolandırıcıların, tüketicilerin bilgisizliğinden yararlanarak, kişisel bilgileri ele geçirme amacıyla internet, telefon ve SMS gibi iletişim yollarını kullandıklarını, sahte ödül bildirimleri, sahte banka mesajları, kimlik avı, kötü amaçlı yazılım ve sahte çekiliş içerikli mesajlar gönderdiklerini dile getirdi.

Cep telefonuna gelen ‘’Tebrikler, ödül kazandınız’’, ‘’Bugüne özel yüzde 50 indirim’’, ‘’Kredi başvurunuz onaylandı’’ mesajlarıyla dolandırıcıların ağına takılmak oldukça kolay. Çünkü mesaj içerisinde yer alan linke tıkladığımızda veya numarayı aradığımızda yüzde 90 dolandırılıyoruz. 

Bir diğer yöntem de kendilerini polis, asker veya savcı olarak tanıtıp isminizin terör örgütüne karıştığını söyleyerek para talep ediliyor. Bu da eski bir dolandırıcılık yöntemi ancak insanlar bu tuzaklara düşmeye devam ediyor. Bu tür aramalara veya mesajlara vatandaşların şüpheyle yaklaşması onların faydalarına olacağı gibi dolandırıcılara da fırsat verilmemiş olacaktır.dediler

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.