banner176

banner174

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Konya'da bir kişi telefonuna gelen mesajla 1,4 milyon lirasını kaptırdı

 

20 Mayıs 2024
Konya'da  bir kişi  telefonuna gelen mesajla 1,4 milyon lirasını kaptırdı

Konya’da dolandırıcıların tuzağına düşen isim bu kez Necmettin Erbakan Üniversitesi Hukuk Fakültesi İslam Hukuku Ana Bilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ahmet Akman oldu.

Sabah’ta yer alan haberdeki iddiaya göre; eski MEVKA Genel Sekreteri olan Ahmet Akman, 444 ile başlayan bir numara tarafından arandı.

Arayan kişi Akman'a "Hesabınızı takibe aldık, şifrenizi kesinlikle değiştirmeyin" talimatını verdi.

Akman ne olduğunu anlamaya çalışırken bir süre sonra "Kayıt yaptırın" mesajını aldı. Bunun üzerine banka hesabını kontrol ettiğinde kısa süre içinde 1 milyon 400 bin TL'nin çekildiğini fark etti.

KAÇAK TELEFON KULLANMIŞLAR

Akman bunun üzerine Konya İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'ne giderek durumu anlattı. Yapılan incelemelerde, dolandırıcıların Akman'ın SİM kartını kopyaladığını, takibi yapılamaması için de yurt dışından getirilen kayıt dışı cep telefonuna takılıp hesabını boşalttıklarını saptadı.

Konya Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri dolandırıcıları yakalamak için çalışmalara başladı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.