banner176

banner174

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

İzmir'de 5.1 büyüklüğünde deprem!

AFAD, saat 08.19'da Ege Denizi'nde, merkez üssü İzmir'in Menderes ilçesi olan 5,1 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. 

27 Ocak 2024
İzmir'de 5.1 büyüklüğünde deprem!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) Ege Denizi, Kuşadası Körfezi’nde (İzmir Menderes açıkları), saat 08.19’da 5,1 büyüklüğünde bir deprem meydana geldiğini duyurdu.

Korkutan deprem 8.51 km derinlikte gerçekleşti. Kandilli Rasathanesi, şiddeti aynı verirken derinliği 6,5 km olarak belirtti.

VALİ ELBAN'DAN İLK AÇIKLAMA

İzmir Valisi Süleyman Elban sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

"Ege Denizi - Kuşadası Körfezi - Menderes merkezli olarak 08.19 itibarıyla meydana gelen 5.1 şiddetindeki deprem ile ilgili valiliğimize bildirilen bir olumsuzluk yoktur. Tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum."

Aydın Valisi Yakup Canbolat da depremle ilgili bir ihbarın olmadığını açıkladı. 

"DEPREM 10 İLA 15 SANİYE SÜRDÜ!"

DHA Muhabiri Kadir Özel, "İzmir güne depremle başladı. Deprem 10 ila 15 saniye arasında sürdü. Neyse ki daha uzun sürmedi. Biz ofisimizde yakalandık bu depreme. Manisa'da da bu deprem hissedildi" dedi.

AFAD: EKİPLER TEYAKKUZ HALİNDE

AFAD'ın sosyal medya hesabından da şu bilgiler verildi: 

"Ege Denizi’nde, İzmir ilimizin Menderes ilçesi açıklarında saat 08.19’da meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki deprem sonrası, an itibarıyla, olumsuz bir durum bulunmamaktadır. Saha tarama çalışmaları devam etmekte olup ekiplerimiz teyakkuz halindedir. Etkilenen vatandaşlarımıza geçmiş olsun dileklerimizi sunarız."

UZMANLARDAN İLK YORUM

Deprem Uzmanı Prof. Dr. Şükrü Ersoy, CNN TÜRK canlı yayınında "Oldukça hissedilebilir bir deprem. Büyük ihtimalle bu önemli bir deprem olmayabilir. Kuşadası Körfezi'nde önemli bir enerji boşalmıştı 2020'de, belki bu deprem onun artçısı bile olabilir. Eğer kara üzerinde olsaydı, belki farklı bir yorum olabilirdi. Büyük ihtimalle 2020 depremlerinin artçısı olabilir" ifadelerini kullandı.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.