banner176

banner174

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

AK Parti ve MHP'nin seçim işbirliği planı netleşti ancak ilçeler üzerindeki çalışmalar sürüyor.

AK Parti ve MHP'nin seçime ayrı adaylarla gireceği 22 il belli oldu! İşte o iller 

29 Aralık 2023
AK Parti ve MHP'nin seçim işbirliği planı netleşti ancak ilçeler üzerindeki çalışmalar sürüyor.

AK Parti ve MHP'nin yerel seçimlerde, 30 büyükşehirde iş birliği yapma kararının ardından, büyükşehir statüsünde olmayan diğer kentlerde de ittifak yapma kararı almıştı. Bu kapsamda, iki parti arasında 51 il için iş birliği planı netleşti. Buna göre MHP 24 ilde aday göstermeyerek AK Parti'yi destekleyecek. İki parti de 22 ilde ayrı aday göstererek yarışacak.

AK Parti’de 81 ildeki temayül yoklamaları tamamlandı. Sahada yapılan anket çalışmalarıyla çıkan isimler değerlendirildi. Şimdi sıra aday isimlerini belirlemeye geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan 1 Ocak itibarıyla üst komisyonu toplayarak aday belirleme çalışmalarına başlayacak. Komisyon, Adana'dan başlayarak alfabetik sırayla illerin ve ilçelerin belediye başkan adaylarını belirleyecek. Netleşmeyen aday durumlarında, il bazında yeni anketler düzenlenebilecek. AK Parti kaynakları, bir hafta içinde adayların 30'a yakının belirlenebileceği görüşünde.

AK Parti ve MHP, 30 büyükşehirde ortak aday çıkaracak. Büyükşehir statüsünde olmayan 51 ilde ise iş birliği planı netleşti. AK Parti ve MHP 22 ilde ayrı adaylar çıkararak yarışacak. Bu iller ise Afyonkarahisar, Aksaray, Amasya, Bayburt, Bolu, Çankırı, Düzce, Elazığ, Gümüşhane, Isparta, Karabük, Karaman, Kastamonu, Kırıkkale, Kilis, Kütahya, Nevşehir, Niğde, Sivas, Tokat, Uşak ve Yozgat olarak sıralanıyor.


AK Parti, kalan 29 ilin 24'ünde ise aday çıkaracak, 5 ilde MHP'yi destekleyecek. AK Parti'nin aday göstereceği ve MHP'nin de destekleyeceği iller ise Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Artvin, Batman, Bilecik, Bingöl, Bitlis, Burdur, Çanakkale, Çorum, Edirne, Giresun, Hakkari, Iğdır, Kırşehir, Muş, Rize, Siirt, Sinop, Şırnak, Tunceli, Yalova ve Zonguldak olacak.

AK Parti ve MHP'nin seçim işbirliği planı netleşti ancak ilçeler üzerindeki çalışmalar sürüyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.