Karaismailoğlu, Konya'nın Hadim ilçesinde yapımı devam eden Eğiste Hadimi Viyadüğü şantiye alanında incelemelerde bulundu.
Yetkililerden çalışmalara ilişkin bilgi alan Karaismailoğlu, burada gazetecilere, vatana ve millete, kar-kış, gece-gündüz demeden hizmet vermeye devam ettiklerini, yapılan her yol, köprü ve viyadükle ülkenin dört bir köşesini bayındır kıldıklarını söyledi.
Karaismailoğlu, doğu-batı, kuzey-güney demeden ülkeyi baştan başa yüksek standartlı yol ağıyla kuşattıklarını belirtti.
İnşa çalışmalarını yerinde incelediği Eğiste Hadimi Viyadüğü’nün, ülkenin en önemli projelerinden biri olduğunu vurgulayan Karaismailoğlu, "Türkiye’nin en yüksek ayaklı köprüsünü inşa ederek Toroslar'a adeta bir mühür vuruyoruz. Akdeniz Bölgesi ile İç Anadolu Bölgesi’ni kesintisiz şekilde birbirine bağlıyoruz. Konya-Hadim-Taşkent ile Karaman'ın Sarıveliler-Başyayla-Ermenek ilçelerini birbirine bağlayan Hadim Devlet Yolu üzerinde inşa ettiğimiz bu viyadüğümüz, ülkemizin en yüksek ayak yüksekliğine sahip olmasının yanı sıra yine ülkemizin en uzun dengeli konsol köprüsü olarak da tarihe geçecek ve simge yapılarımızdan biri olacak." diye konuştu.
- Viyadüğün Kasım 2022'de trafiğe açılması planlanıyor
1372 metre uzunluğunda, 166 metre yüksekliğinde ve 27 metre genişliğindeki viyadüğe ilişkin bilgi veren Karaismailoğlu, toplamda sağ ve sol köprüde 2 bin 224 metre üst yapı ilerlemesine ulaşılarak, projede yüzde 72 gerçekleşme sağladıklarını dile getirdi.
Viyadüğü Kasım 2022'de trafiğe açmayı planladıklarına değinen Karaismailoğlu, Eğiste Hadimi Viyadüğü'nün tamamlanmasıyla, seyahat süresinin 20 dakika kısalacağını bildirdi.
Türkiye’nin kuzey ve güney aksının en önemli arterlerinden biri olan Konya-Hadim-Taşkent-Alanya güzergahında zaman ve seyahat konforunun en üst seviyeye çıkacağını aktaran Karaismailoğlu, dik yokuş ve keskin virajla aşılan Eğiste Deresi geçişindeki ulaşımın rahatlayacağını, bölgenin artık sürücülerin korkulu rüyası olmaktan çıkacağını, trafik, can ve mal güvenliğinin en üst seviyeye yükseleceğini söyledi.
Karaismailoğlu, 3 kıtanın ortasındaki Türkiye'nin stratejik konumu gereği, tüm ulaşım sistemlerini önce birbirlerine, sonra da dünyaya entegre ettiklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:
"Bugüne kadar inşa ettiğimiz eserlerde olduğu gibi bundan sonrakilerde de ekonomik bağımsızlığımızı güçlendirmek için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Ülkemizin jeostratejik konumunun avantajlarından hareketle akslarımızdaki uluslararası ticaret ağlarını merkeze alan, küresel ve bölgesel bütünleşmeyi sağlayan çalışmalarımızı da hızla sürdürüyoruz. Geçit vermeyen dağları tünellerle, vadileri köprüler, viyadüklerle aşıyoruz. Yarın, birlikte açacağımız Phaselis Tünelimiz de AK Parti hükümetinin önemli eserlerinden biri olacak, Antalya-Kemer-Tekirova-Finike bölünmüş yol hattı üzerindeki tünelimiz sayesinde yol güzergahı 2 kilometre, seyahat süresi de 10 dakika kısalacak."
- "Bu dev eserleri çok daha kısa sürelerde vatandaşımızın hizmetine sunuyoruz"
Her yatırımı, her projeyi milletin kazanımı için yaptıklarını belirten Karaismailoğlu, "Yollarımızı inşa ederken yürüttüğümüz politikalar ve faaliyetlerle, dünyada en hızlı gelişim gösteren ülkelerden biri haline geldik. Kısa süre içinde açılışını yaptığımız 1915 Çanakkale Köprüsü, Tokat Havalimanı, Malatya Çevreyolu gibi eserlerle bu gelişime taze kan pompalamaya devam ediyoruz. Yatırım maliyeti büyük projeleri, yap-işlet-devret gibi finans modelleriyle hayata geçiriyor, 50 yıllık, 100 yıllık hayalleri, bu dev eserleri çok daha kısa sürelerde vatandaşımızın hizmetine sunuyoruz." ifadelerini kullandı.
Karaismailoğlu, bütünsel ve sürdürülebilir bir kalkınmaya erişimin yolunu açma gayretiyle çalıştıklarına dikkati çekerek, şunları kaydetti:
"Milletimize sadece yol değil, yeni iş imkanları, istihdam sunuyoruz. Ülkemizin kalkınmasına, ekonomisine katma değer sağlıyoruz. 2003'te sayın Cumhurbaşkanımızın ortaya koyduğu 'Ulaşan ve erişen Türkiye' vizyonunu 20 yılda hayata geçirdik. Yani, 20 yılda neyin sözünü verdiysek yaptık. Bunun özgüveni ve gururuyla şimdi de ülkemizin yakın geleceği için harekete geçtik. 2035 ve 2053 yılına kadar olan yatırımlarımızı planladık ve hedeflerimizi belirledik."
Ulaştırma ve Lojistik Master Planı-Ulaştırma 2053 Vizyonu'nu yakın zamanda açıkladıklarını hatırlatan Karaismailoğlu, 5'er yıllık planlamalarla demir yolu, kara yolu, deniz yolu, hava yolu ve haberleşme için 198 milyar dolar yeni yatırım yapacaklarını sözlerine ekledi.