BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Yüz yüze eğitim ve aşı ile ilgili flaş gelişme! İşte beklenen tarihler...

Yüz yüze eğitim ve aşı ile ilgili flaş gelişme! İşte beklenen tarihler... 

12 Ocak 2021
 Yüz yüze eğitim ve aşı ile ilgili flaş gelişme! İşte beklenen tarihler...

Aşı ve okullarda yüz yüze eğitimle ilgili son gelişmeler ışığında belli bir takvim oluşması büyük ölçüde sağlandı. Çin aşıları cumadan itibaren vurulmaya başlanırken, 10 gün içinde gelecek olan Alman aşıları da iki haftalık teste tabi tutulacak. Bu hafta sonuna kadar günlük vaka sayılarının 7 binlerin altına inmesi beklenirken, kademeli olarak yüz yüze eğitime geçilmesi için de bir takvim belirlendi. İşte hem aşı testi hem de eğitimle ilgili Ocak ayının belirleyici olacağı son dakika gelişmeleri

 Çin aşıları cumadan itibaren vurulmaya başlanırken, 10 gün içinde gelecek olan Alman aşıları da iki haftalık teste tâbi tutulacak. Çin'den gelen 3 milyon doz koronavirüs aşısının incelemesi, bu hafta ortasında tamamlanacak. perşembe veya cuma gününden itibaren ilk aşıların vurulmaya başlayacağı belirtildi.

Aşıların Türkiye genelinde dağıtımına başlandı. Sağlık Bakanlığı daha önce aşı olacak sağlık personelinin belirlenmesi için ilgili kurumlara yazı göndermişti. Bu doğrultuda talep eden sağlık personeli ile 65 yaş üstü kronik rahatsızlığı olan vatandaşlara sırasıyla aşı yapılacak.

KORONAVİRÜS AŞISINDA İKİNCİ PARTİ OCAKTA

Çin aşısının ikinci partisi de bu ay içinde Türkiye'ye gelecek. Yine 14 günlük inceleme aşamasından sonra öncelikli gruplara uygulanmasına devam edilecek. Bu arada, Alman BioNTech firmasının geliştirdiği aşının 500 bin dozdan oluşan ilk partisinin de 10 gün içinde Türkiye'ye gelmesi bekleniyor. Bilim Kurulunda yapılan değerlendirmelerde, Alman aşısının alerjisi olanlara uygulanması doğru bulunmadı. Bu aşı Türkiye'ye ulaştıktan sonraki 14 günlük inceleme sürecinin ardından, hangi şartlarda ve kime uygulanacağına dair planlama kamuoyuna duyurulacak.

14 DEĞİL 28 GÜNLÜK ARA

Aşının 14 gün arayla yapılacağının açıklanmasına rağmen sonrasında bu sürenin 28 güne çıkarılması kamuoyunda tartışmalara sebep olmuştu. Sebebinin, aşının ilk dozu ile ikinci dozu arasındaki sürenin uzun olmasının, antikor oranının artması şeklinde açıklanmıştı. Kuruldaki değerlendirmelerde; gönüllü denemelerinde 28 gün sonra yapılan aşının ürettiği antikorun, 14 gün sonra yapılan dozun ürettiği antikorun iki katı olduğu tespit edildi. Ayrıca Türkiye'de vakaların düşüş trendine girmesinin de aşılar arasındaki sürenin açılmasında etkin olduğu kaydedildi.

Kaynak: Sabah

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.