BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Yeni haftada soğuk ve yağışlı hava etkili olacak

Yeni haftada soğuk ve yağışlı hava etkili olacak 

25 Ekim 2021
Yeni haftada soğuk ve yağışlı hava etkili olacak

Türkiye, yeni haftaya soğuk ve yağışlı havayla başlayacak. Kuzey, iç ve doğu kesimlerde 6 ila 12 derece azalacak hava sıcaklıkları hafta ortasından itibaren yeniden mevsim normallerine yükselecek.
Sonbaharın bitmesine sayıla günler kaldı. Güneş zaman zaman yüzünü gösterse de havalar iyice serinledi.

Türkiye yeni haftaya soğuk ve yağışlı havayla başlayacak.

Hafta ortasında sıcaklıklar artacak

Hava Tahmin Uzmanı Abdullah Macit, hava sıcaklığının iç ve kuzey kesimlerde sıfır derecenin altına düşmesi bekleniyor.

Hafta ortasında sıcaklıklar tekrar yükselerek mevsim normallerine gelecek.

3 büyük kentte hafta boyunca yağış beklenmiyor. Ancak Başkent'te hava sıcaklığı azalacak. Ankara çarşamba gününden itibaren yeniden ısınacak.

Meteoroloji'nin günlük tahmini 

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, ülkemizin kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı ve yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Karadeniz, İç Anadolu'nun kuzeydoğusu ile Doğu Anadolu'nun kuzeyinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Genellikle yağmur ve sağanak Karadeniz kıyılarında yer yer gök gürültülü sağanak, Doğu Karadeniz ile Ordu'nun iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunun karla karışık yağmur ve yer yer kar yağışı şeklinde görülmesi beklenen yağışların; Karadeniz kıyılarında yerel olarak kuvvetli ve çok kuvvetli, Rize çevreleri ve Artvin'in kuzey kesimlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklıklarının da kuzey, iç ve doğu kesimlerde 6 ila 12 derece azalacağı tahmin ediliyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.