BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Yazar Mehmet Alagaş vefat etti

Aort damarında oluşan yırtık nedeniyle ameliyat edilmesinin ardından yoğun bakıma alınan Alagaş,tedavi gördüğü hastanede fani dünyadan ahirete irtihal etti. 

12 Mart 2021
Yazar Mehmet Alagaş vefat etti

İnsan Dergisi kurucusu Yazar Mehmet Alagaş, İzmir'de, 28 Şubat 2021 tarihinde aort damarında oluşan yırtık nedeniyle hastaneye kaldırılmıştı.  Yapılan ameliyatın ardından hastanenin yoğun bakımında tedavi edilen Alagaş, burada yapılan tüm müdahalelere rağmen bu sabah vefat etti.

Mehmet Alagaş kimdir?

Mehmet Alagaş 1953 yılında İzmir'in Basmane semtinde dünyaya geldi.

1980'li yıllarda kendi kulluğunu daha iyi yapabilmek amacıyla Kur'an'ı Kerim hakkında çeşitli araştırmalar yapan Alağaş,  düşüncelerini paylaşmak amacıyla 1985 yılında 'İnsan Dergisi'ni çıkardı. Derginin olumlu yansımalarını gören Alagaş, daha sonraki yıllarda kitap çalışmasına başladı. Aynalar ve İnsanlar, Cumaya 5 Kala, Din Gerçeği ve İslam, Dünden Bugüne Şeytan ve Dostları ve birçok esere imza atan Alagaş, İslami gençliğin yetişmesine katkı sundu. Alagaş, Türkiye'nin çeşitli şehirlerinde konferanslar verdi.

28 Şubat 2021 tarihinde  aort damarında oluşan yırtık nedeniyle ameliyat edilmesinin ardından yoğun bakıma alınan Alagaş, 68 yaşında tedavi gördüğü hastanede vefat etti. (İLKHA)

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.