banner161

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Xiaomi kaçak telefonları kilitlemeye başladı

Xiaomi dünya genelinde bazı bölgelerde kullanılan akıllı telefon modellerini kilitlemeye başladı. Xiaomi’nin belli pazarlar için üretilen ancak başka ülkede kullanılan telefonları kilitlediği açıklandı. 

13 Eylul 2021
Xiaomi kaçak telefonları kilitlemeye başladı

Xiaomi, ihracat politikasını uygulayarak bazı telefonları engellemeye başladı. Bilindiği üzere, bütün akıllı telefonlar her pazarda bulunmuyor ancak bunları çevrim içi perakendeciler aracılığıyla satın almak mümkün.

Xiaomi’nin ihracat politikası yasaklı ülke ve bölgelere herhangi bir ürün ihraç edilmesine izin vermiyor. Ancak son yıllarda genişleyen gri pazar ile tüketiciler, Xiaomi cihazları bu yasaklı bölgelerde kullanmaya başladı. Artık Xiaomi, ihracat yasağının olduğu pazarlarda etkinleştirilen telefonları engelleyerek bu konuda yeni bir duruş sergiliyor.

XIAOMI TELEFONLARIN KİLİTLENDİĞİ ÜLKELER

Xiaomi telefonlarının Kırım, Küba, İran, Kuzey Kore, Sudan ve Suriye gibi ülkelere ihracatını yasaklıyor. Ancak bu bölgelerdeki tüketicilere hizmet verebilecek üçüncü taraf satıcılar ve ihracatçılar tam olarak kontrol edilemiyordu. Bu ülke ve bölgelerdeki tüketiciler Xiaomi’nin cihazlarını elde edip kullanıyordu.

XDA‘nın haberine göre, Xiaomi artık bu bölgelerde çalışan telefonları engelliyor. Bununla birlikte, Xiaomi telefonlarda çalışan üçüncü taraf ROM‘lar şirketin uzaktan engelleme sisteminden etkilenmeyebilir. Şirket sözcüsü Global Times‘a verdiği demeçte, bu engellemelerin aslında ‘belirli bir pazarı hedef almadığını’ bildirdi. Şirket, gri pazar yoluyla kaçakçılığı önlemeyi ve kullanıcı veri güvenliğini korumayı amaçlıyor.

KAYNAK: SHİFTDELETE, HABER7

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147