BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Vakaları patlatan sebep PCR testi mi?

17 Eylül 2021 Vakaları patlatan sebep PCR testi mi? 

18 Eylul 2021
Vakaları patlatan sebep PCR testi mi?

Koronavirüste günlük vaka sayılarındaki artış tatil dönüşü, okulların başlaması gibi sebeplerden olduğu kadar PCR testlerinin zorunlu olması sayesinde vakaları yakalaması.

Koronavirüs tablosunda günlük vaka sayıları 30 bine yaklaştı. Bu hızlı yükselişte tatil dönüşleri, eğitim- öğretimin başlaması ve zorunlu hale gelen PCR testleri etkili oldu.

Türkiye’de günlük koronavirüs vaka sayılarında dikkat çeken bir artış yaşanıyor. Önceki gün yayımlanan koronavirüs tablosuna göre, günde yaklaşık 350 bin PCR yapılırken, 28 binin üzerinde kişinin testi pozitif çıktı. Uzmanlar, vakaların yüksek çıkmasını 3 nedene bağlıyor.

PCR TESTİYLE VAKALAR ORTAYA ÇIKIYOR

Koronavirüs salgını kapsamında hızla artan vaka sayılarının önüne geçebilmek için belli alanlarda PCR testi uygulaması bir hafta önce başlamıştı.

Şehirler arası seyahat, konser, sinema, tiyatro, okul gibi vatandaşların toplu olarak bulunduğu faaliyetlere katılımında negatif sonuçlu PCR testi isteniyor. Hiçbir semptom belirtisi olmayan kişilerin test yaptırmasıyla belli oranda vaka yakalandığı ifade ediliyor.

Uzun bir tatili memleketlerinde ya da tatil beldelerinde geçiren milyonlarca vatandaşın yaşadıkları illere geri dönüşleriyle beraber hastaneye yatışlarda gözle görülür bir artış yaşandı.

Delta varyantının çok hızlı bulaşması ile birlikte aşılarını tamamlamayan kişiler ile aşısız kişiler vakaların artmasına sebep oldu. 30 binlere dayanan vaka sayısında varyantların da önemli derecede etkisi oldu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.