banner153

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Üniversitelerde yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak?

Yükseköğretim Kurulu, üniversitelerde 2020-2021 bahar döneminde yüz yüze öğretime geçilmesine ilişkin önemli kararlar aldı. Peki üniversiteler ne zaman açılacak? Yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak? 

03 Şubat 2021
Üniversitelerde yüz yüze eğitim ne zaman başlayacak?

Koronavirüs salgını nedeniyle güz dönemini uzaktan eğitim ile tamamlayan öğrenciler, bahar döneminde yüz yüze eğitimin ne zaman başlayacağını sorguluyor. Pandemi nedeniyle üniversiteler ile ilgili henüz kesin bir karar verilmiş değil. Üniversitelerde eğitim başlangıcının ikinci dönemde yetişmemesi durumunda üniversitelerin açılış tarihinin bir sonraki eğitim öğretim yılının başlangıcına kalması öngörülüyor.

Yükseköğretim Kurulu, üniversitelerde 2020-2021 bahar döneminde yüz yüze öğretime geçilmesine ilişkin Sağlık Bakanlığı’ndan görüş istedi. YÖK Başkanı Prof. Dr. Yekta Saraç, bahar dönemi üniversitelerin açılması hakkında, "“Biz Sağlık Bakanlığının görüşlerini ikinci dönem için ilerleyen süreçte alacağız. Bu görüşe göre üniversitelerimizi yönlendireceğiz” açıklamasında bulunmuştu.

YÖK tarafından iletilen yazıda “Sağlık Bakanlığının tedbir maksatlı yönlendirmeleri önem arz ettiğinden yükseköğretim kurumlarında 2020-2021 bahar döneminde yüz yüze öğretime geçilmesi konusuna ilişkin görüşünü acil olarak bildirmesi” istendi.


 
Bununla beraber YÖK üniversitelerin açılabilmesi için Sağlık Bakanlığı'ndan öncelikli olarak yükseköğretim kurumlarında çalışan akademik ve idari personelin aşılanmasını istedi

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147