BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Türkiye'nin de aldığı Sinovac aşısı mutasyona karşı etkili mi?

Türkiye'nin de aldığı Sinovac aşısı mutasyona karşı etkili mi?  

18 Şubat 2021
Türkiye'nin de aldığı Sinovac aşısı mutasyona karşı etkili mi?

Türkiye’nin koronavirüs salgını ile mücadele kapsamında Çin’den sipariş ettiği ve uygulamaya koyduğu Sinovac aşısında umut verici gelişmeler yaşandı. Çin'den satın aldığı inaktif aşıları uygulamaya başlayan Türkiye, başarılı sonuçlar elde etmişti. Dünyadaki diğer rakiplerine göre başarı grafiği oldukça yüksek olan Sinovac aşısında dair yeni bir müjde ise, Brezilya’dan geldi. Brezilyalı yetkililer, koronavirüs mutasyonları üzerinde denenen Çin menşeili Sinovac’ın umut veren sonuçlar elde ettiğini açıkladı.

Son dakika haberleri... Dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgınında aşı uygulamaları hız kesmeden devam ediyor. Dünya genelinde birçok ülkede henüz deneme aşamasında olan birçok aşı kullanılırken Türkiye'nin koronavirüsle mücadele kapsamında Çin'den tedarik ettiği Sinovac aşısına dair umut veren bir gelişme yaşandı.

TÜRKİYE'NİN KULLANDIĞI AŞIDA MUTASYON GELİŞMESİ

Çok sayıda koronavirüs mutasyonunun ortaya çıkması nedeniyle aşıların güvenilirliğine ve etki alanlarına dair tartışmalar sürerken, Sinovac aşısının Brezilyalı ortağı, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, aşının İngiltere ve Güney Afrika varyantlarına karşı etkili olduğunu açıkladı.

Çin aşısı olarak bilinen Sinovac'ın geniş çaplı Faz çalışmalarının yürütüldüğü Brezilya'dan, dünya genelinde artan mutasyon vakalarına karşı umut veren bir açıklama geldi.

İNGİLİZ VE GÜNEY AFRİKA MUTASYONLARINA KARŞI ETKİLİ

Sinovac'ın yurt içi denemelerine liderlik eden Sao Paulo'daki Butantan biyomedikal merkezi başkanı Dimas Covas, "Bu aşıyı İngiliz ve Güney Afrika varyantlarına karşı test ettik ve oldukça olumlu sonuçlar aldık" açıklamasında bulundu.

Covas, CoronaVac olarak bilinen aşının, koronavirüsün Manaus kentinde ortaya çıkan virüsün Brezilya varyantına karşı etkili olduğunu söyledi. Test çalışmalarının devam ettiğini vurgulayan Covas, "Yakında sonuçları alacağız ve işi yarayacağından çok olumluyuz" açıklamasında bulundu.

Acil kullanım onayı alan ve birçok ülkede kullanımda olan aşıya dair bu umut dolu gelişme, oldukça ses getirdi. Butantan Enstitüsü, daha önce yaptığı açıklamalarda aşının orta/ağır vakalarda yüzde 78, hafif vakalarda ise yüzde 50 etkinlik oranına sahip olduğunu açıklamıştı. Bu oran, Türkiye'de yüzde 91'leri bulmuştu.

Kaynak Sabah

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.