BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Türkiye 50 milyon Çin, 25 milyon Alman aşısı alacak

Türkiye 50 milyon Çin, 25 milyon Alman aşısı alacak 

01 Aralık 2020
Türkiye 50 milyon Çin, 25 milyon Alman aşısı alacak

Aralık, ocak ve şubat ayında 50 milyon doz Çin menşeli ilaç ve 25 milyon kadar Alman aşısının ülkeye getirilmesi için görüşmeler sürüyor. Türkiye, yerli aşıyı nisan ayında devreye sokacak.

Türkiye, koronavirüsle ilgili ilk anlaşmalarını tamamladı. Çin ve Almanya'dan koronavirüs aşısı getirmek üzere çalışmalar yürüten Türkiye'ye, aralık-ocak-şubat ayında Çin menşeli 50 milyon Sinovac aşısının gelmesi planlanıyor.Buna göre ilk etapta aralık ayında asgari 20 milyon, ocak ayında ise 10 milyon doz aşının Türkiye'ye gelmesi hedefleniyor.

11 ARALIK'TA SAĞLIK ÇALIŞANLARI AŞI OLACAK

Sağlık çalışanlarından başlanacak ilk uygulamanın 11 Aralık'ta yapılması bekleniyor. Aşıyı yaptıran vatandaşlardan ise herhangi bir ücret alınmayacak.ALMAN AŞISI DA YOLDA

Türk profesörler Uğur Şahin ve Özlem Türeci çiftinin kurucusu olduğu Alman BioNTech firmasının ABD merkezli Pfizer ortaklığında geliştirdiği koronavirüs aşısı için ise aralık ayında 1 milyon, devamında da 25 milyona kadar alınması konusunda görüşmeler sürüyor.50 milyon Çin aşısı, 25 milyon Alman aşısının alınmasıyla toplam 75 milyon aşının Türkiye'ye gelmesi planlanıyor.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.