banner161

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Torosların Güzel Kalpli insanıından; Alkışlanacak hareket..

Konyalı, kuru ağaç dallarına hayvanlar için 'elma' asıyor 

15 Şubat 2021
Torosların Güzel  Kalpli insanıından; Alkışlanacak  hareket..

Konya'nın Orta Toroslar'daki ilçesi Taşkent’e bağlı Balcılar Mahallesi’nde yaşayan Hasan Hüseyin Kahriman , kışın çetin geçtiği bölgede aç kalan hayvanlar için kuru ağaç dallarına elma takıyor.
''Hayat paylaşmakla güzeldir'' diye Konyalı, kuru ağaç dallarına hayvanlar için 'elma' asıyor

Taşkent ilçesi Balcılar Mahallesi'nde yaşayan Hasan Hüseyin Kahriman (46), Orta Toroslar'da kış mevsiminin zorlu geçtiği bölgelerde kuru ağaç dallarına elmalar takarak yaban hayatında yiyecek arayan hayvanların karnını doyuruyor.

15 yaşından bu yana dağlarda gezen evli ve 1 çocuk babası Hasan Hüseyin Kahriman, tipi ve kar yağışı olduğu zamanlar da bile yaylalara giderek kuru ağaçlara elma takıyor. Küçük yaşlarda yiyecek bulamayıp ölen kuşlardan etkilenerek böyle bir uygulama yaptığını belirten Kahriman, "15 yaşlarımda dağlardaydım, kimse yoktu yanımda. Çok yoğun kar yağışı ve tipide etrafımı çeşitli kuşlar sardı. Birbirlerine sokulup açlıktan öldüklerini gördüm. 100’e yakın kuşu toplayıp yaşadığım yere götürdüm. Karınlarını doyurdum, ısınmalarını sağladım. Ertesi gün de bıraktım uçtular. Tipi en fazla 1- 2 gün sürüyor zaten. Kuşların açlığını nasıl telafi edebilirim diye düşündüm. Doğaya ve kuşlara nasıl yardımcı olabilirim diye düşündüm. Bulduğum çözüm doğal olması lazım dedim.

 

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147