BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

TOROSLARIN DOĞA HARİKASI ÜZÜM DERE KURUDU.

Antalya’nın Akseki ve İbradı ilçe sınırlarında bulunan Üzümdere ırmağı kuraklık nedeniyle tamamen kurudu. 

29 Kasım 2020
TOROSLARIN DOĞA HARİKASI ÜZÜM DERE KURUDU.

Antalya’nın Oymapınar ve Manavgat barajlarını besleyen en önemli kaynaklardan olan Üzümdere ırmağında su kalmadı.

Irmakta birkaç ay önce sadece yer yer bulunan küçük göletler dışında su akmıyordu. Yağışların gelmemesi nedeniyle kalan o su birikintileri de kurumak üzere.

Fotoğraf  çekmek için Seydişehir’den   bölgeye   gelen Doğasever  ve  Fotoğrafçı Mustafa  Ünal  Uzun  yıllardan  beri   bu aylarda  üzüm derenin  kurumasını  ilk  defa    gördüğünü  çok şaşırdığını ifade  ederken   her  mevsim   güzel olan  Üzümderenin  bir  doğa  harikası  olduğunu ifade  etti.

İlkbaharda coşkulu  su  sonbaharda  manzara   çekmek için uzun yıllardır     bölgeye   geldiğini söyleyen Seydisehirhaber.com editörü  Fahri Kubilay  kasım ayında  derenin  bu şekilde  kurumasını   ilk defa  gördüğünü    Seydişehir bölgesinde de  aynı  kuraklık sorunun  yaşadığını ifade  etti.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.