BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Toroslar'da

Toroslar'da "mantar" toplama zamanı 

16 Kasım 2020
Toroslar'da

 Konya'nın Seydişehir  ilçesi Akseki sınırlarında    bulunan  Toros Dağlarında  etkili olan yağış sonrası dağlarda çıkan mantarlar vatandaşların da yüzünü güldürüyor.

Orta Toroslar olarak tarif edilen Seydişehir-Antalya kara yolu üzerindeki Gidengelmez Dağları'na yağan yağmurdan sonra, vatandaşlar sabah erken saatlerde bölgeye mantar toplamaya geldi.

 
Dağda mantar toplayan  Ali Erdoğan Seydisehirhabere yaptığı açıklamada, "Yağışların yetersizliğinden dolayı şimdiye kadar çıkmayan mantar, son bir haftadır etkili olan yağışlarla yüksek kesimlerde, yaylalarda nem oranın yüksek olması ile çıkmaya başladı. Sabah geldik, çok taze ve güzel mantarlar bulduk.Bildiğimiz ve her zaman yedimiz mantarları topladık. Başka tür mantar toplamıyoruz. Bölge insanın bildiği  bu mantarı toplayıp  topladıktan sonra    Mantar  uzmanı  ihtiyarlara  sorduktan sonra ornlardan onay  alarak  pişirip  yiyoruz." diye konuştu.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.