BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Telefonlar neden uçuş moduna alınır?

Kalkıştan önce telefonlarımızı "uçak moduna" alıp iniş sonrasına kadar onları çevrimdışı bırakmak son yıllarda hepimizin alıştığı bir güvenlik önlemi. 

30 Ağustos 2021
Telefonlar neden uçuş moduna alınır?

Kalkıştan önce telefonlarımızı "uçak moduna" alıp iniş sonrasına kadar onları çevrimdışı bırakmak son yıllarda hepimizin alıştığı bir güvenlik önlemi.

Fakat havayollarının neden bunu yapmamızı istediğini herkes bilmiyor.

Uçuş görevlisi Cierra Mistt, uçuş modu kuralını ve neden yürürlükte olduğunu anlattı:

Mistt şöyle açıklıyor:

Biniş kapısının kapandığı andan iniş anına kadar pilotlar, görevi uçakların birbirine çarpmadan iniş ve kalkış yapmasını sağlamak olan, Hava Trafik Kontrolü ya da ATC diye bilinen bir grup görevliden kendilerine verilen özel talimatları takip ediyor.

Mistt, cep telefonu frekanslarının pilotlarla yerdeki ATC görevlileri arasındaki konuşmaları bölebileceğini öne sürüyor.

Misst açıklamaya şöyle devam ediyor:

Pilotlar ATC'yle iletişim kurabilmek için telefonlarımızda kullandığımız frekanslardan yararlanıyor.

Şimdi, yerdeki ATC'den talimat alan bir pilotun, araya giren yolcu telefonu frekansı nedeniyle sinyalini aniden kaybetmesinin ve kör bir şekilde uçmaya başlamasının ne kadar kötü olacağını düşünün.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.