BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Tarihi yerlerimize ve Çevreye Kim Sahip çıkacak ?

Tarihi yerlerimize ve Çevreye Kim Sahip çıkacak ? 

08 Aralık 2020
Tarihi yerlerimize  ve Çevreye  Kim Sahip  çıkacak ?

Haber   başlığını   okurken  ne  demek istiyor  bu  adam  demiş olabilirsiniz .

Malesef diyorum   çevre  konusunda    sınıfta  kalmış   bir millet  olduk.  

 Gördüklerimiz  artık pes   dedirten cinsten oldugu için  buradan yetkili  yetkisiniz   her  kim varsa  dilimizin döndüğünce   elimizden geldiğince  uyarmaya   çalıştık ve  çalışmaya   devam ediyoruz. 

Bu  ülkede  bu  bölgede  yaşayan   birisi   olarak   çevre   konusunda   kendimi sorumlu hissederek   gördüğüm    yanlışları eksikleri  şimdiye  kadar uyardım  bundan  sonrada  uyarmaya devam edecegim. 

Pazar   günü  Seydişehir'in Bostandere mahallesi yukarı kısmında 1969 yılında su deposu yapımı sırasında tespit edilen, ardından 2 yıl yapılan kazı çalışmaları ile de küçük bir kısmı gün yüzüne çıkarılan Vasada Antik Tiyatrosu'nu  ziyaret ettik.

Roma dönemine ait ve yaklaşık 3 bin kişi kapasiteli tiyatronun kazı çalışmaları İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yürütülmektedir.

Antik Tiyatronun genel temizliği yapıldıktan sonra oturma sıraları, orkestra ve sahne kısmının ortaya çıkarılmıştır. Vasada Antik Kentinin gün yüzüne çıkarılması ve bu yerleşkenin tamamının bulunması ile ilgili son yıllarda her hangi bir çalışma yapılmamakta bu ilgisizlik karşısında ise gün yüzüne çıkarılan kısımlarda ilgisizlik nedeni ile yavaş yavaş yok olmaya yüz tutması ayrı   bir konu.

Diğer  konu ise tamamen   bir çevre   felaketi . Bölge adete  çöplüğe  dönmüş şişe  kırıkları  ve atıklar  ..Bu  sadece   bu  bölgede  değil çevremizdeki her yer  bu şekilde   kirletiliyor.

Umarız   ziyaretçiler   bu konuda   biraz  daha dikkatli olur    çöplerini    gittikleri   yerlerde   bırakıp gelmezler diye düşünüyoruz.

Yetkililerin  buralara  sahip çıkar diye  ümit ediyoruz.

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.