BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Suğla Gölü'nde balıkçıların mesaisi kısıtlamada da devam etti

Konya'nın Seydişehir ilçesinde balıkçılar, sokağa çıkma kısıtlamasında da Suğla gölüne açılıp, avlanmaya devam etti. 

20 Aralık 2020
Suğla Gölü'nde balıkçıların mesaisi kısıtlamada da devam etti

Suğla Gölünde Suların  azalmasına  85 Aileye geçim kaynağı olmaya devam ediyor. Balıkçılar da koronavirüs tedbirleri kapsamında hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olmalarını da fırsat bilip soğuk havaya rağmen 'vira bismillah' diyerek göle açılıp, avlanmaya devam etti.

Balıkçılar Seydisehirhabere  yaptıkları açıklamada ''Kısıtlamada bize serbestlik getirildi. Bu sayede ekmek teknemizi döndürüyoruz. Saat 07.00'de kalkıp, 09.00'da gölde oluyoruz. Öğlene kadar ağ atıp, balık avladıktan sonra geri geliyoruz  Zor bir iş ama buna da şükür. Hafta sonlarını fırsata çevirip balığa çıkabiliyoruz. Gölde yaklaşık 85 balıkçı bulunmakta ama yarısı gölde balık olmadığı için gitmiyor. Hayvanları olanlar hayvancılığa devam ediyor. Geçimini balıkçılıktan sürdürenler de mecbur bir kilo çıksa da, iki kilo çıksa da gitmek zorunda kalıyor. Balıkçılık bu yüzden çok zor. Suyun üzerinde hep bir korku olur. Kimse yok yanınızda. Buna da şükür hiç iş olmamaktan iyidir.''

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.