BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Suğla Baraj Gölü'nde su seviyesi en düşük seviyede

Konya Suğla Baraj Gölü'ndeki su seviyesi, yağışların az olması nedeniyle en düşük seviyeye. 

08 Aralık 2020
Suğla  Baraj Gölü'nde su seviyesi en düşük seviyede

Konyanın Seydişehir Yalıhüyük Ahırlı ve Konya Ovasında tarımsal sulama ihtiyacının yanı sıra gölü çevreleyen Mahallelerde 85 ailenin balıkçılık yaparak geçimi sağladığı baraj gölünde su seviyesi  en düşük   günlerini yaşıyor.  
Bölgede mevsiminin yağışların yetersiz olması nedeniyle suların azaldığı ifade eden bölge halkı karamsar.
Doğasever  fotoğrafçı Fahri Kubilay   Suğla  Baraj bölgesini fotoğraflamak için sürekli   bölgeye   geldiğini  ilk defa   Aralık  ayında  suyun  bu kadar  az  olduğunu gördüğünü ifade   ederken  şu ifadelere  yer verdi.
Bu yıl  kurak  bir  yıl olduğunu    Aralık  ayındayız  bu  mevsimde dağlarda    kar  olurdu  ama  bu yıl   kar yağmadı    ben Aralık  ayında   suğlada   suyun   bu kadar az  olduğunu ilk defa  görüyorum   izini  bulsan  karşıdan  karşıya  geçecek şekilde  su  azalmış  durumda   bu  yıl kurak geçiyor Allah sonumuzu  hayretsin dedi.

Balıkçılık yapan İsmail Kaya  ise  "2000  Metre   ağ  serdiği  ve iki  tane   çin çapagı çıktı. Kurallara   uymayan şekilde   avlanma  yapıldı  ve  balık  nesli   tükenme   noktasına   geldi."dedi

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.