BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Sırada gübre var

Ayçiçeği yağı, kuru bakliyat, yumurta, et, sebze ve meyve gibi temel gıda maddeleri için raflarda ve pazar tezgâhında aranan “Fahiş fiyat”, bu kez de gübre depolarında arandı. 

14 Şubat 2021
Sırada gübre var

Yıllardır yanlış tarım politikalarının uygulandığı ülkemizde yine nedenlere değil, sonuçlara odaklanıldı. Çiftçilerin şikâyeti üzerine gübre bayilerinde denetim yapan ekipler, firmaların depolarını gezdi, gübre çuvallarını kontrol etti. Ayçiçeği yağı, kuru bakliyat, yumurta, beyaz et, sebze ve meyve gibi temel gıda maddeleri için raflarda ve pazar tezgâhında aranan “fahiş fiyat”, bu kez de gübre depolarında arandı.

GIDAYA YÖNELİK FİYAT DENETİMLERİ SÜRÜYOR
Çiftçilerin gübre fiyatlarındaki artıştan şikâyet etmesi üzerine Edirne’de, Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun kapsamında gübre firmalarının depolarını gezen yetkililer, gübre çuvallarını kontrol etti. Ticaret Bakanlığı’nca ayçiçeği yağı, kuru bakliyat, yumurta, beyaz et, sebze ve meyve gibi temel gıda maddelerine yönelik denetimlerin sürdüğünü belirten Edirne Ticaret Müdürü Mahmut Altun, yaptığı açıklamada, “Ayrıca çiftçilerin kullandığı gübre çeşitlerinde de fahiş fiyatlar olduğu yönünde çiftçilerimizden şikâyetler alınmaktadır” dedi.

 
FAHİŞ FİYAT İÇİN VATANDAŞTAN DESTEK İSTENDİ
Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan, fahiş fiyatla mücadelede vatandaştan destek beklediğini söyledi. “Sebze ve meyvede fahiş fiyatla kalıcı mücadele için vatandaşlarımızın desteğini bekliyorum” diyen Bakan Pekcan, Haksız Fiyat Artışı (HFA) uygulamasına işaret ederek, “Tarladan tezgâha kadar olan zincirde vatandaşımızın, yani tüketicinin tavrı çok önemli. Eğer bu uygulama yeterince etkin kullanılırsa, eminim ki çok sağlam bir denetim mekanizması kurulmuş olur” diye konuştu.

ÇİFTÇİLER GÜBRE FİYATLARINDAN ŞİKÂYETÇİ
Gübre fiyatlarına yönelik şikâyetlerin ardından denetimlere başladıklarını ifade eden Altun, şu değerlendirmelerde bulundu:

Sektörde haksız fiyat artışları olup olmadığının tespiti amaçlı Edirne Ticaret Müdürlüğü olarak, İl Tarım ve Orman Müdürlüğümüzle Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında Kanun’un verdiği yetkiye dayanarak denetimler yapıyoruz. Denetim sonuçlarını Ticaret Bakanlığı’mızla paylaşacağız. Haksız fiyat artışı tespit edildiğinde gereken idari para cezası bakanlığımız tarafından uygulanacaktır.

MİLLİ GAZETE

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.