banner153

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Sıfır otoda taahhütlü satış dönemi

Sıfır otoda taahhütlü satış dönemi 

06 Aralık 2021
Sıfır otoda taahhütlü satış dönemi

Sıfır kilometre araç satışında yeni bir uygulama hayata geçiriliyor. Müşteriler sıfır araç alırken bir sözleşmeye imza atacak. Alınan sıfır araç 6 ay süreyle kimseye satılamayacak. Amaç, piyasayı yükselten fırsatçıların önüne geçmek.

Üretim ve tedarikte yaşanan sıkıntılar sıfır kilometre araç sayısını azalttı. Bu durumdan en çok fırsatçılar faydalandı.

Al-sat yapanlar dolayısıyla fiyatlar arttı. Sıfır araç satan firmalar buna karşı harekete geçti. Artık bayiler ile müşteriler arasında bir sözleşme imzalanıyor.

Sözleşmeye göre 6 ay boyunca araç başkasına satılamayacak

Sözleşmeyle birlikte müşteriler aldığı sıfır aracı 6 ay boyunca bir başkasına satmamayı taahhüt ediyor. Böylece sıfır araç piyasasındaki suni artışın sebebi olan 'al-satçı'ların da önüne geçilmesi hedefleniyor.

Müşteriler bayiden sıfır kilometre araç almadan önce sözleşmeye imza atacak.
6 aydan önce aracı satmak isteyenler ise sözleşmede belirlenen tazminat miktarını ödemek zorunda kalacak.

Birkaç firmada başlayan imzalı satış uygulamasının kısa sürede yaygınlaşması bekleniyor.
 

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147