banner153

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

SEYDİŞEHİRDEN GEÇEÇEK HIZLI TREN HATTI NE OLDU ?

CHP SEYDİŞEHİR İLÇE BAŞKANI ORHAN ÖZEL HIZLI TRENİ SORDU  

18 Aralık 2020
SEYDİŞEHİRDEN GEÇEÇEK   HIZLI TREN  HATTI  NE  OLDU ?

CHP Seydişehir İlçe Başkanı Orhan Özel Yaptığı Basın açıklamasında, Kapadokya (Kayseri-Aksaray) Konya-Antalya’yı birbirine bağlayacak Hızlı Trene ne oldu diye sordu.  

Özel şöyle devam etti; 2012 yılında Antalya Ticaret Odasının girişimi ve Antalyalıların 100 bin imzalı dilekçesi ile bu proje Türkiye’nin ve bölgemizin gündemine oturmuş idi. Yapılan Çalışmalarda en mantıklı güzergahın İlçemizden geçmesi olduğu kesinleşmiş, bu durum Seydişehir’de büyük umutlar doğurmuş, adeta bayram havası oluşmuştu. Çünkü bu güzergah Tarımın, Ticaretin ve Turizmin merkezlerini en kısa ve hızlı bir şekilde birbirine bağlayacak, ilçemizde bundan nasibini fazlası ile alacaktı. 2013-2014 yıllarında proje çalışmaları hızlandı, Seydişehir Belediyesinde de planlar incelendi ve onandı. 

2015 yılında zamanın Ulaştırma Bakanı hızlı tren seferlerinin 2020 yılında başlayacağını beyan etmişken, 2016 yılında zamanın Başbakanı Davutoğlu da bu projeyi çok kısa sürede devreye koyacağız dedi. Dışişleri Bakanı ve Antalya Milletvekili Çavuşoğlu ile Seydişehir’in o zamanki vekili Harun Tüfekçi’nin sayısız beyanlarını hiç saymıyorum. Şimdi maşallah bu işin adını bile anmaz oldular. Çünkü Siyaset tıkandı. Seydişehir  sahipsiz kaldı. Şehrimizin sorunlarını anlatacak bir mekanizma yok artık. Tek adam rejimi bütün yolları tıkadı. ‘Tren gelir hoş gelir derken, Kara tren gecikir belki de hiç gelmez türkülerini söylemeye başladık’. Bizce bu gedişle geciken ve hiç gelmeyecek olan tren değil, gençlerimizin aydınlık geleceğidir. 

Şimdi, Muktedirler diyecektir ki şu pandemi koşullarında derdimiz bu mu, bütçede paramı var? Biz de diyoruz ki; İstanbul halkının hiç istemediği Kanal İstanbul’a para bulursunuz, yada uçaklara, lüks araçlara, dahası … 

Seydişehir’deki Sayın İktidar mensupları ve ortakları. İktidar olmak sorumluluk ve fedakârlık ister. Bu tür büyük projeleri takip etmenizi, Üretimi, istihdamı artıracak projeler üretmenizi bekliyoruz. Günü birlik basit işlerle oyalanmaya gerek yoktur. Küpenin incisi, Ecdadımızın bize emaneti bu güzel Şehrimiz gün geçtikçe irtifa kaybediyor, küçülüyor. Herkesi sorumluluklarını yerine getirmeye çağırıyoruz. Bundan böyle ilçemizi ve halkımızı ilgilendiren sorunları daha bir sıkı şekilde takip edeceğiz. Saygılarımızla. 

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147