BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Seydişehirde mutasyonlu virüs alarmı verildi

Konya’nın Seydişehir ilçesinden sonra Hüyük İlçesinde de mutasyonlu virüs alarmı verildi. Çamlıca Mahallesi, jandarma ekiplerince giriş ve çıkışlara kapatıldı. 

10 Şubat 2021
Seydişehirde  mutasyonlu virüs alarmı verildi

Bostandere Mahallesi 5 kişinin yaşadığı evde 3 kişide mutasyona uğramış koronavirüs tespit edilmesi nedeniyle Mahalle 16 Şubat  tarihine  kadar 6 gün süreyle karantinaya alındı.

MAHALLE JANDARMA TARAFINDAN KAPATILDI

Mahallenin giriş ve çıkış noktalarına jandarma ekipleri yerleştirildi. Ekipler, giriş ve çıkışlara izin vermiyor.

Mahallede  Ziraat ve çiftçilik   hayvancılık  yapan kişiler  faaliyetlerini   belgelemek  şartı ile  karantina   kapsamı  dışında  tutulurken Ketenli  bölgesinden  gelen  araçlar ise  Mahallede   durmadan  geçecek şekilde   yolu  kullana bilecekler.

Ayrıca bölge halkı anonslarla evlerinden çıkmamaları konusunda uyarılıyor.

Seydişehir Kaymakamı Aydın Erdoğan İlçe Jandarma Komutanı J.Tğm. Salih Yahya Koca ile   birlikte  Karantina edbirleri kapsamında Bostandere Mahallesinde denetim gerçekleştirdi.

Kaymakam Erdoğan, "Mahallemizde bir ailede dışarıdan gelen bir kişi ile temas sonucu mutasyonlu virüs tespit edildi. İlçe Hıfzıssıhha Kurulu kararı tarafından da karantinaya alındı. Yayılma hızı yüksek olduğu için de böyle bir karar aldık. Süreç sonunda yayılma hızı devam ederse karantina uzayacak. Devam etmezse kalkacak hastalığın yayılmasını önlemek için toplum sağlığını ilgilendiren konularda Özellikle Mahalle halkından ilçemizde yaşayan tüm vatandaşlarımızdan daha hassasiyet  tarafından gösterilmesini istiyoruz. Dedi.

BİR İLÇEDE DAHA MUTASYONLU VİRÜS ALARMI VERİLDİ

Konya’nın bir ilçesinde daha mutasyonlu virüse rastlandığı öğrenildi. Hüyük ilçesine bağlı Çamlıca Mahallesinde de, mutasyonlu koronavirüs vakalarına rastlandı.

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.