banner153

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

SEYDİŞEHİRDE AMBULANS KRİZİ GELİYORUM DİYOR….

SEYDİŞEHİRDE AMBULANS KRİZİ GELİYORUM DİYOR…. 

05 Ağustos 2021
SEYDİŞEHİRDE AMBULANS KRİZİ GELİYORUM DİYOR….

Son zamanlarda ülkemizde korona vakaları arttığı gibi paralel olarak ilçemizde de pozitif vaka sayısında artış oluştu.

Pozitif vakaların temaslıları filyasyon ekipleri tarafından 14 gün karantinaya alınıyor. Karantinada olan bir kişi rahatsızlandığında yani hastaneye gitmesi gerektiğinde haklı olarak 112 yi telefonla arıyor. 112 Komuta Merkezi de zaten Seydişehir İlçesinde sınırlı ve yetersiz olan  112 Acil ve İlkyardım ambulansını görevlendiriyor. Böylece nakil ambulansı ile gitmesi gereken vaka donanımlı bir ambulans  ile hastaneye götürülüyor. Oksijen düzeneğinden şok cihazına kadar birçok alete sahip ambulansın hiçbir aleti kullanılmadan enfekte oluyor. Hasta sadece ambulans ile hastaneye gitmiş oluyor. Daha sonra ambulans arınık hale getirilmek için ilaçlanıyor.

Sırf temaslı diye devletin aracı ile gidecekse devlete ait otomobil, minibüs veya hafif ticari araç ile bu vatandaş hastaneye götürülebilir. Bu tür araçlar olmasa bile nakil ambulansı ile götürülebilir.

Böylelikle 112 ambulansı meşgul edilmemiş olur. Bazı günler 8-10 tane böyle vakalara gidildiğini duyduk. Konya’ya sevk konusunda birinci olan ilçemizde 112 istasyon sayısı da arttırılmadı. Birde ambulanslar böyle nakliye işinde kullanılınca yarın,  diğergün gerçekten Acil ve İlkyardım ambulansına ve personeline ihtiyaç duyulan trafik kazası, kalp krizi, yüksekten düşme gibi vakalar karşısında ambulanssız kalacağımız ayan beyan bellidir.

Temaslı olup da öksüren veya beli ağrıyan, kısaca hastaneye gitmesi gereken bir kişinin tam donanımlı bir ambulans ile hastaneye götürülmesi Avrupa ülkelerinde bile yok iken bizde böyle bir hizmetin sunulmasından dolayı memnun olmamız gerekir. Ama işte koskoca bir “ama” var, yaklaşık 1 ay önce pazar yerinde kalp krizi geçiren taksici hemşerimize ambulanslar gelişigüzel acil olmayan vakalara görevlendirildiğinden ne ambulans ne de sağlık görevlisi yetişebildi. Yakında buna benzer olayların yaşanmaması için Sağlık Müdürlüğü personelleri ve ambulansları gerektiği yerde, gerektiği zaman kullanmalıdır.

Yoksa yeni bir ambulans krizi daha yaşarız.

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147