BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Seydişehir Pazarında Vitamin Deposu Tropikal Meyveler Satışta

Seydişehir Pazarında Vitamin Deposu Tropikal Meyveler Satışta 

11 Ocak 2021
Seydişehir  Pazarında   Vitamin Deposu Tropikal Meyveler Satışta

Seydişehirde  Pazarcılık   yapan  Ferhat Sercan  Tosun  vitamin deposu Tropikal Meyveler  ilçe  pazarında   Satışta sundu.

Yıllardan  beri Seydişehirde  pazarcılık  yapan Ferhat Sercan  Tosun  Seydisehirhabere  yaptıgı açıklamada  " Uzun araştırmalar sonucu  şu  günlerde  insanların  çok ihtiyacı olan  vitamin  bakımından  oldukça   zengin   meyveler   getirdik.İlk defa Karambola (yıldız meyvesi)  ve Passiflora (çarkıfelek) bitkisi   getirerek seydişehir pazarında   tanıtım fiyatına  satıyoruz " dedi.

Passiflora (çarkıfelek) bitkisi nedir?

Dilimize değirmen çarkını andıran görüntüsünden dolayı "çarkıfelek" olarak girmiş olan passiflora bitkisinin ilgi çekici, parlak ve iri çiçekleri bulunur. Yaklaşık 3 ile 9 m yüksekliğe ulaşabilir ve yaklaşık 4 ile 7,5 cm arasında pembe, sarı, mavi ve beyaz çiçeklere sahip olan bitkinin meyveleri yenilebilir. Aynı zamanda süs bitkisi olarakta tercih edilen passiflora bitkisinin çiçeğinin özü ise yiyecek ve içeceklerde lezzet verici olarak kullanıldığı gibi cilde doğrudan sürülerek de kullanılır.

PASSİFLORA FAYDALARI

Passifloranın kullanım alanlarını değerlendirmek için daha fazla araştırmaya ihtiyaç vardır. Yine de yapılan bazı araştırmalar passifloranın uykusuzluk ve kaygıyı gidermeye yardımcı olabileceğini düşündürmektedir.

Avrupa İlaç Kurumu (AİK) passiflorayı "geleneksel bitkisel tıbbi ürün" olarak kabul ederek kullanım amacını şu ifadelerle vermektedir: "Stresin hafif belirtilerine ve uyku düzenini sağlamaya yardımcı olma."

Sağlık Bakanlığı ise passiflora preparatlarının prospektüslerinde, "Huzursuzluk, endişe, adet görme ve menapoz dönemindeki ruhsal sıkıntı ve gerginlikte, uykusuzluk gibi şikâyetlerin giderilmesinde destekleyici olarak kullanılır" ifadesi ile satışa sunulmasını kabul etmiştir.

PASSİFLORA NASIL KULLANIR?

Passiflora çayı yapmak için kaynamış suya kurutulmuş hali eklenebilmektedir. Passifloranın hazır çay hali de bulunmaktadır. Passiflora hap, şurup ve ekstre formlarında da mevcuttur.

Ayrıca passiflora, aşağıdakiler de dahil olmak üzere daha farklı formlarda da mevcuttur:

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.