BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Seydişehir Endüstri Meslek okulu arşiv kayıtları dijital ortamda

Seydişehir Endüstri Meslek okulu arşiv kayıtları dijital ortamda 

21 Ocak 2021
Seydişehir Endüstri Meslek okulu arşiv kayıtları dijital ortamda

Seydişehir Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, 50 yıldır sakladığı 15 bin dosyalık öğrenci arşivini dijital ortama taşıyarak, tüm öğrencilerin kayıtlarına 5 saniyede ulaşabiliyor.


Pandemi sürecini değerlendirdiklerini belirten okul müdürü Zafer Ülkebaş,
1971 yılında açılan okulun 15 binden fazla dosyalarını gelecek nesillere aktarılması için dijital sistemde yeni bir arşiv oluşturduklarını söyledi.


50 yıllık okulun ömür boyunca kullanılabilecek bir arşive kavuşturulduğunu dile getiren Ülkebaş, ‘’ Bilgisayar öğretmenimiz Nihat Özdemir ve 5 arkadaşımızla birlikte 1971-2021 yılları arasında 15 binden fazla mezun olan ve halen eğitim öğretim faaliyetini sürdüren öğrencilerimizin kayıtlı arşivde bulunan dosyaları tozlu raflardan dijital ortama taşıdık. Dijital arşivleme sonucunda öğrenci kayıtlarına ulaşmak kolaylaştı. Bu şekilde de Pandemi sürecini değerlendirerek tüm sınıf geçme defterleri, diploma ve karne notları kayıt örneklerini okul bilgisayarında güvenli şekilde arşivlenmiştir. Böylelikle okulumuzda eğitim öğretim gören öğrencilerin tespiti kolaylaşmıştır.’’ dedi.

 

 

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.