banner161

banner150

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Seydişehir'deOrmanlık Alanlara giriş yasaklanadı.

Konya Valiliği, orman yangılarıyla ilgili mücadele kapsamında kent ormanı ve mesire alanları dışındaki tüm ormanlık alanlara girişleri 2 ay boyunca yasakladı.  

30 Temmuz 2021
Seydişehir'deOrmanlık Alanlara   giriş  yasaklanadı.

Konya Orman Yangınları ile Mücadele Komisyonu kararıyla, 31 Temmuz - 30 Eylül tarihleri arasında kent ormanı ve mesire alanları haricinde tüm ormanlık alanlara girişleri yasakladı.

Yapılan açıklamada: “Orman yangınlarının önlenmesine ilişkin faaliyetlerde Tarım ve Orman Bakanlığının dışındaki Kamu Kurum ve Kuruluşlarının imkanlarından yararlanma ve yardımlaşma konusunda 6831 sayılı Orman Kanunun 69’ncu maddesine göre düzenlenen ve Bakanlar Kurulunun 10.09.1976 gün 7/12520 sayılı kararıyla yürürlüğe giren “Orman Yangınlarının Önlenmesi ve Söndürülmesinde Görevlilerin Görecekleri İşler” hakkındaki yönetmeliğin 32’nci maddesi gereğince Konya İli Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu kararları aşağıdadır.

1-İlimizde bulunan kent ormanı, mesire yerleri dışındaki tüm ormanlık alanlarda ormanlara girişler ve her türlü piknik yapmak, 31.07.2021-30.09.2021 tarihleri arasında yasaklanmıştır.

2-Ormanlardaki sürü sahipleri, taş ocağı, madencilik faaliyetleri ile uğraşanlar,

3-Ormancılık faaliyetlerinde çalışanlar,

4-Kamu kurum ve kuruluşlarının ormanlık alan içindeki şantiyelerde çalışanlar, hariç olmak üzere her türlü ormanlık alanlara girişler 31.07.2021-30.09.2021 tarihleri arasında yasaklanmıştır. İş bu 4 maddelik “Konya İli Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu Kararları” Konya İli dahilindeki Kaymakamlıklara, ilgili Kamu Kurum ve Kuruluşlarına, Köy/Mahalle Muhtarlıklarına ve Orman İşletme Müdürlüklerine gönderilmek üzere müştereken tanzim ve imza altına alınmıştır” ifadeleri kullanıldı. 

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147