banner153

BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

Seydişehir'de kime kırmızı düdük? Yayaya mı sürücüye mi uygun olmayan geçitleri mi?

Seydişehir'de kime kırmızı düdük? Yayaya mı sürücüye mi uygun olmayan geçitleri mi? 

02 Nisan 2021
Seydişehir'de kime kırmızı düdük? Yayaya mı sürücüye mi uygun olmayan geçitleri mi?

Şehirler büyüdükçe sorunlar çoğalıyor. Sorunlar çoğaldıkça çare bulmak da her geçen güçleşiyor.

Gelecekte, şehir yöneticilerini en çok yoracak olan sorunlardan birincisi trafik, ikincisi de temiz su sorunu gibi görünüyor. Yakın vadede su sorunu fazla yorucu olmayabilir ama çevrenin kirletilme süreci bu şekilde hızlı olacak olursa ve gerekli tedbirler zamanında alınmazsa, uzun vadede temiz su bulabilmek de insanlığın karşılaşacağı en büyük tehlike olacaktır kanaatindeyim.

Gelelim genelde tüm insanlığı, özelde de bölgemiz ve şehrimiz insanını doğrudan ilgilendiren çağımızın en önemli sorunu olan trafik sorununa.

Bununla birlikte sorunları da büyüyor. İnsan büyük şehirlerde yaşamaya daha meyilli. Ancak şehrinin büyümesini arzu eden vatandaş sorunlarının büyümesine hiç razı olmaz.

Bu kadar laftan sonra geçtiğimiz gün Tüm Türkiye olduğu gibi ilçemizde de  “Hatalı sürücüye   kırmızı  düdük” uygulaması  gerçekleştirildi.

Amaç yaya geçitlerini dikkate almayan sürücülerin uyarılması.  Hatalı sürücüler uyarlısın uyarılmasına da bizim  yaya  geçitleri   buna  müsait mi   bir bunu  tartışalım.

Şimdi Hürriyet Caddesinden Seyyidharun bulvarına gideceksin Hürriyet Caddesi bitiminde  yaya  geçidinde   bekledin   yaya  geçti   hemen  döner kavşağa ilerledin  ve Zor bela (Öncelik sağdan gelenlerin  oldugu için  Uludağ caddesin  geliyor, Necati kalaycıoğlundan  geliyor   yanı başından sokaktan geliyor ) Tam geçtin     Seyit Harun Bulvarının girişinde yaya geçişi  daha   kavşaktan çıkmamışın   birde kavşak içerisinde 2 adet çöp konteynerı Türkiye'de belki ilktir çöp arabası çöp aldığını düşün.

 Bittimi devam edelim Belediye kavşağı vardın  döndün  milli  egemenlik Caddesine   veya  Tersi  Milli  egemenlik caddesinden Seyyidharun   Bulvarına   dönecen   her   iki  tarafta da    trafik akışının  hızlı    olduğu    bir noktada   yolun ortasındasın kavşağın ortasında veya yolun ortasında durmak zorundasın devam edelim Hükümet meydanı aynı şekilde Muallimhane camisi trafik lambaları önü yaya geçidi 10 metre ilerisi  önü yine yaya geçidi  ve Yaya akışının   en  yoğun  olduğu  PTT  Önünde  yaya  geçidi  yok…...

Eski jandarma KOSKİ önü kavşakta aynı şekilde kavşağın içine giren araç yaya geçitlerinden dolayı kontrolsüz durmak zorunda kalıyor trafik kilitleniyorsun  

Bunun   yanında  diğer  tarafta  aheste  yürüyen yayalar    acelesi olan sürücüler işin içine katınca  gerisini siz  düşünün “ Kime kırmızı düdük yayamı  sürücüye mi  uygun olmayan  geçitlere mi”..

Tüm bu sıkıntıların yanında ana caddelere yakın ara sokaklarda uygun otoparklar yok

 Diğer taraftan Otopark ayrı  bir sorun;  Büyükşehir yasası gelinceye kadar tüm inşaatlardan Ziraat Bankası otopark hesabı adı altında zorunlu başka yere harcanmayan harçlar alındı  ama ne  hikmetse  hiç otopark yapılmadı bu şehre.

Selçuklu parkın altına otopark yapılıp Atatürk Caddesi rahatlat alabilir kışın kar çalışmalarında ekiplerin İşi kolaylaştırabilirdi.

Eski garaj projesinde bina sakinlerinin dışında vatandaşın araç koyabileceği şeklinde daha büyük bir kapalı otopark neden yapılmadı cevabı yok.

Karabulak kavşağından  Belediye  kavşağına kadar hiçbir sinyalizasyon un çalışmaması hızla bastırıp gelen araçlar “Seydişehir lisesi, Gazi ilkokulu  Ortaokulu  ,Sistem Koleji  ve Medaş  olduğu bölgeye  yayalar için   büyük tehlike arz etmektedir. MEDAŞ civarı bir üst geçit yapılması gerekmez mi öğrencilerin ve yayaların güvenliği için..

Atatürk Caddesi bölünmüş şekli bozularak isteyenin istediği yerden yola fırlaması karşıya geçmesi hatta yolun içinde u dönüşü yapması trafiği tehlikeye atmaktadır.

 Marketlere ruhsat verirken otopark alanının olup olmadığı gözden geçirilmesi gerekmiyor mu? Çok özel verilen ruhsatlar marketler açıldıktan sonra ciddi trafik sıkıntısına neden olmuyor mu?  

Bütün bunlar oldu bitti ben yaptım oldu mantığı ile değil sorun üreten bir yönetim anlayışı ile değil sorun çözen akıllı bir şehir planlaması ile olması gerekir

Şehrimizin büyümesine evet ama sorunlarımızın büyümesine hayır diyoruz.

 

banner159

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

banner155

banner147