BİST
ALTIN
DOLAR
STERLİN
EURO

SEYDİŞEHİR’DE HAFIZLAR BELGELERİNİ ALDILAR

SEYDİŞEHİR’DE HAFIZLAR BELGELERİNİ ALDILAR 

28 Ocak 2021
SEYDİŞEHİR’DE HAFIZLAR BELGELERİNİ ALDILAR

Seydişehir’de hafızlığını tamamlayan ve yapılan sınavda başarı gösteren dördü kız öğrenci ve biri  öğretmen olan beş hafıza Hafızlık Belgeleri İlçe Müftülüğü tarafından takdim edildi. 

Programda konuşan İlçe Müftüsü Adem BEBEK, şunları söyledi:

“İlçemizde Yunus Emre Kız Kur’an Kursu ve Merkez Erkek Kur’an Kursu olmak üzere iki kursumuzda toplam 165 öğrencimiz yatılı eğitim görmekte ve bunların 110 tanesi fiili olarak hafızlık yapmaktadırlar. Diğerleri ise hafızlık öncesi yüzüne eğitime devam etmektedirler. İleri aşamada onlar da hafızlık programına dahil olacaklardır.

Bugün, kendilerine Hafızlık Belgelerini takdim etme mutluluğu yaşadığımız Yunus Emre Kız Kur’an Kursu öğrencilerimiz Diyanet İşleri Başkanlığımızın 2020 yılı 3. Dönem Hafızlık Tespit Sınavı’nda başarı göstererek Hafızlık Belgesini almaya hak kazandılar. Akranları zamanlarını oyun, eğlence ve başka etkinliklerle geçirirken bu öğrencilerimiz oyun, eğlence, uyku ve sosyal medya faaliyetlerinden belli oranda fedakarlık göstererek, ailelerinden ayrı olarak kurs ortamında Kur’an-ı Kerim’in tamamını ezberleyip hafız oldular. Bu süreçte ortaokul ve lise eğitimlerini de aksatmadılar. Kendileri her türlü takdiri hak ediyorlar. Evladını hafız olsun diye Kur’an kurslarımıza teslim eden velilerimizi ve öğrencilerimizin yetişmesi için büyük emek sarf eden; bazen kendi öz ailelerinden ve çocuklarından daha fazla ilgilendikleri öğrencilerinin hafız olmalarının mutluluğunu yaşayan hocalarıma da şükranlarımı sunarım.

Kendi özel gayreti ile hafızlığını tamamlayan; Kur’an’ın hem Arapça aslını hem de anlamını  birlikte ezberleyip hafız olan öğretmen Furkan ACAR kardeşimi özel olarak tebrik ediyorum. Tamamen gönüllülük esaslı olarak, yoğun iş temposu içerisinde Kur’an’a özel zaman ayırması, İlahi Mesaja ilgisi ve üstün çabası nedeniyle kendilerine şükranlarımı sunarım. Sürecin takibinde desteklerini esirgemeyen ailesine ve emeği olan hocalarıma teşekkür ediyorum.”

Programda; Öğretmen Furkan ACAR, öğrenciler Senanur GÜNAY, Fadime ATEŞ, Sıla Nur ŞEN  ve Sümeyye GÜNDEN’e Hafızlık Belgeleri; öğrencilerin sınavlara hazırlanmasında üstün gayretleri ve başarı sağlamaları nedeniyle tüm öğreticiler adına Kur’an Kursu Yöneticisi Ayşe GEZER’e plaket takdim edildi.

HAFIZLIK!

Hafızlık Allah’ın yeryüzünde bir insana verebileceği en büyük nimettir, şereftir. Payedir. Çünkü hafızlık, adeta canlı bir Mushaf haline gelmektir. Kur’an-ı Kerim’in tamamını aklına, kalbine nakşetmektir. Meleklerle dost olmaktır” 

Herkes Kur’an-ı Kerim’den ona hizmet ettiği, ondan bir şeyler öğrendiği kadar istifade eder. Allah katında değerimiz Kur’an’a yaklaştığımız kadar artacak ya da ondan uzaklaştığımız oranda eksilecektir. Biz Kur’an-ı Kerim’e kalbimizi, aklımızı ne kadar açarsak O, bizlere bereketini, hakikatini, şefaatini o kadar açacaktır. Eğer biz kitabımıza karşı sorumluluklarımızı hakkıyla ifa edersek; O da bize dünyada izzet, itibar ve kudret kazandıracak, ahirette bizi bahtiyar olanlardan kılacaktır.
Kur’an bir hayat kitabıdır, yaşanmak için gelmiştir. Onunla hayatımızı, davranışlarımızı, düşüncelerimizi güzelleştirmeliyiz. Bugünün, bunalımlar yaşayan, türlü sorunlarla kuşatılmış dünyasına Kur’an’ın çağlar üstü mesajını, merhamet, adalet, ahlak yüklü, hayat veren ilkelerini taşımak, bizim için bir en önemli sorumluluktur.
 Efendimiz "Ümmetimin en şereflileri Kuranı yüklenenlerdir" buyuruyor hafezetül kuran değilde hameletül kuran ifadesini kullanıyor. Bu ifade oldukça anlamlı yani kuranın emirlerini yüklenmek ,emirlere uymak.Kurana uyabilmek için önce Kur'an'ı anlamak gerekiyor.Yani hafız olmaktan daha önemli olanı muhafız olmak. 
Ne mutlu hayatını Kuranla anlamlandırabilenlere

Yorumlar
Adınız
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.